Εικαστικα

Η τέχνη του μέλλοντός μας

Site specific εικαστική εγκατάσταση από τον Άγγελο Πλέσσα, ψηφιακή τέχνη απ’ όλο τον κόσμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108989-215990.jpg

28.9.2015-30.6.2016

Εγκατάσταση της χρονιάς 2015-16, Άγγελος Πλέσσας

Το χρυσό κέλυφος της Στέγης μεταμορφώνεται από τη νέα multimedia δημιουργία του διεθνούς εικαστικού καλλιτέχνη, με τίτλο EtherealSunrise.com• κινούμενες εικόνες που παραπέμπουν σε ένα αιθέριο ξημέρωμα, ξυπνούν την ανάγκη για αναγέννηση και κάθαρση. Την ίδια περίοδο, ο νικητής του φετινού βραβείου ΔΕΣΤΕ Άγγελος Πλέσσας, εκθέτει στο Θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη, τη site specific εικαστική εγκατάσταση με τίτλο I AMness, στο πλαίσιο του Narcissus Now Festival.

Κεντρική Είσοδος & Φουαγιέ


20.10.2015-10.1.2016

Digital Revolution

image

Στα χνάρια του λονδρέζικου Barbican και του Μουσείου Tekniska της Στοκχόλμης, η Στέγη συσπειρώνει όλες τις εκφάνσεις ψηφιακής τέχνης σε μια έκθεση που αποτελεί πραγματική επανάσταση. Το «παρών» δίνουν εικαστικοί, κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες, designers και μουσικοί διεθνούς φήμης, από την Björk έως το νέας κοπής pop idol will.i.am, που κάνουν άλματα στην τέχνη τους αξιοποιώντας τα δώρα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Συντονισμός: Χρήστος Καρράς

Εκθεσιακός χώρος/ Φουαγιέ & σε άλλα κτίρια περιμετρικά της Στέγης


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2016

Tρία πειράματα στην πόλη από την Candy Chang

image

Με τις διαδραστικές της εγκαταστάσεις, η Κάντυ Τσανγκ «παραβιάζει» τα όρια μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου σε δεκάδες αστικά κέντρα ανά τον πλανήτη. Η διάσημη εικαστικός από τη Νέα Ορλεάνη κάνει στάση και στην Αθήνα με τρεις site-specific εγκαταστάσεις και μια διαδικτυακή ομιλία.

Επιμέλεια: Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Συντονισμός: Κωνσταντίνα Σουλιώτη, Ελισάβετ Πανταζή


8.2-6.3.2016

School of the future (Το σχολείο του μέλλοντος)

Μια διαφορετική ερμηνεία της σχολικής αίθουσας, χωρίς δασκάλους, βιβλία και μαθητές. Οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα χώρο με μια σχολική έδρα στο βάθος, περικυκλωμένη από εκατοντάδες μεγάλα κόκκινα μπαλόνια. Καλούνται να σημειώσουν σε ένα σημειωματάριο πάνω στην έδρα το δικό τους μάθημα ζωής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι επισκέπτες γίνονται ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές: μπορούν να διδάξουν, αλλά και να διδαχθούν, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο σχολείο συλλογικής εμπειρίας, όπου την κοινή εγκυκλοπαίδεια γνώσεων διαμορφώνουν οι ατομικές εμπειρίες.

Εκθεσιακός Χώρος


Μάιος 2016

«Before I die» (Πριν πεθάνω, θέλω να ...)

Το 2011, η Κάντυ Τσανγκ ξεκίνησε αυτό το installation ως τοπικό πείραμα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στη Νέα Ορλεάνη. Κατέλαβε κυριολεκτικά το κτίριο, βάφοντας τους εξωτερικούς τοίχους του στα χρώματα του σχολικού μαυροπίνακα, όπου με λευκά γράμματα έγραψε πολλές φορές τη φράση «Πριν πεθάνω, θέλω να ...». Οι περαστικοί καλούνταν να αποτελειώσουν τη φράση, γράφοντας με κιμωλία τις μελλοντικές επιθυμίες τους. Αυτή είναι και η πιο διάσημη εικαστική εγκατάστασή της, στην οποία η τέχνη συναντά τον κοινωνικό διάλογο και την ανανέωση του αστικού χώρου. Περισσότεροι από χίλιοι τοίχοι «Πριν πεθάνω, θέλω να ...» έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα σε 70 και πλέον χώρες.


Εκτός Στέγης

ΜΑΪΟΣ 2016

Confessions (Εξομολογήσεις)

Οι ανώνυμες και μυστικές εξομολογήσεις που έχουν γραφτεί πίσω από ένα παραβάν, πάνω σε μικρά ξύλινα πλακίδια, αναρτώνται σε ένα πολύπτυχο εξομολογητήριο. Οι ατομικές εξομολογήσεις του καθενός δημιουργούν ένα installation –σαν τοίχο προσευχής– και υπενθυμίζουν πως δεν είμαστε μόνοι. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.