Εικαστικα

Emergent Qualities στην Elika Gallery

Η πρώτη ατομική έκθεση της Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108758-215564.jpg

Η Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση. Τίτλος: Emergent Qualities. Παρουσιάζει μια σειρά από νέα έργα όπου οι έννοιες του σχεδιασμού (design), του χειροτεχνήματος (craft) και του γλυπτού, συνδυασμένες, συμβάλλουν στη δημιουργία υβριδικών αντικειμένων, τα οποία ανατρέπουν την αντίληψή μας για το οικείο.

Τα γλυπτά και οι κατασκευές της- διακοσμημένα κεραμικά αντίγραφα από πορσελάνες που χρησιμοποιούνται στη ΔΕΗ, ένα τοτέμ όπου οι φόρμες αυτές μεταλλάσσονται και επανασυγκροτούνται, παραποιημένα μοτίβα από παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, διακοσμητικές φόρμες και σχέδια που συνδυάζονται με αντικείμενα που προέρχονται από τον χώρο της βιομηχανίας και της μαζικής παραγωγής- λειτουργούν ως αυτόνομα έργα. Λόγω της αμφίσημης ιδιότητάς τους ως αντίγραφα/ αναπαραστάσεις αρχικών γνωστών αντικειμένων, δημιουργούν προβληματισμό γύρω από ζητήματα ταυτότητας. Ο θεατής καλείται να προσλάβει τα έργα στην νέα τους μορφή ανατρέχοντας όμως στην προσωπική του εμπειρία σε σχέση με τις προηγούμενες συμβατικές λειτουργίες και χρήσεις των, και ταυτόχρονα να τα αντιμετωπίσει ως τα επί μέρους στοιχεία μιας εικαστικής εγκατάστασης. Ο τίτλος της έκθεσης άλλωστε αναφέρεται ποιητικά σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά των έργων που προκύπτουν από τη σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους.

image

Η Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο University College London (UCL) και Καλές Τέχνες στο Central Saint Martins College of Art and Design και στο Chelsea College of Art and Design στο Λονδίνο. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα με την καλλιτεχνική της πρακτική ασχολείται και με την επιμέλεια εκθέσεων. Από το 2011 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το κείμενο που συνοδεύει την έκθεση έχει γράψει ο εικαστικός Βασίλης Ζωγράφος.

Εγκαίνια 01.10.15, 20.00, Διάρκεια έκθεσης 01.10 – 07.11.15, Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 12-8 μμ., Σάββατο 12-4 μμ., Elika Gallery, Ομήρου 27, 30 210 36 18 045, www.elikagallery.com 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.