Εικαστικα

Σκαραβαίοι και κολάζ στη Νίσυρο

Στην έκθεση «Μetamorphose & Μορφολογία»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105124-208718.jpg

Μέσα απο την έκθεση «Μetamorphose & Μορφολογία» γίνεται γνωστή η δουλειά του Έλληνα ζωγράφου Δημήτρη Ντόκου και της Γερμανίδας εικαστικού WeegeeWeegee στο αρχαιολογικό μουσείο της Νισύρου. Και οι δύο καλλιτέχνες δουλεύουν με μοτίβα του φυσικού κόσμου, ιδιαιτέρως με εκείνα του κόσμου των εντόμων και ενσωματώνουν βασικά υλικά με απροσδόκητο τρόπο. Οι λεπτομερείς και περίπλοκοι πίνακες του Δημήτρη Ντόκου έχουν ως κεντρικό μοτίβο το σκαραβαίο ο οποίος καλύπτει παλιές εφημερίδες, παρτιτούρες και εικαστικούς καταλόγους. Oι έντονα χρωματισμένοι σκαραβαίοι γίνονται μορφολογικά σύμβολα σε μια ατέρμονη μεταμόρφωση. Υπερφυσικοί σε μέγεθος, οι σκαραβαίοι, κατοικούν έναν κόσμο πρωτογενών φυσικών υλικών.

Από την άλλη, η WeegeeWeegee αντλεί την έμπνευσή της από παλιά φωτογραφικά πορτραίτα τα οποία μεταμορφώνει με την μέθοδο του κολάζ. Ενώ οι χαρακτήρες του σήμερα προορίζονται για ένα μεταθανάτιο ταξίδι σε νέες φυσικές μορφές, οι κοσμικές τους αύρες ήδη εκπέμπουν τη νεοαποκτειθείσα ενέργεια.

Το κοινό μοτίβο που μοιράζονται και οι δύο καλλιτέχνες είναι η χρήση του σημείου-τελεία που αναδεικνύει τον κύκλο της ζωής και του θανάτου μεσα στον φυσικό κόσμο.

image

image

image

Ως 16/8, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μανδράκι, Νίσυρος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.