Design & Αρχιτεκτονικη

Ένα σπίτι με ασανσέρ για το αυτοκίνητο (video)

Από τον καναπέ στο αμάξι κι απο'κει στους δρόμους της Νέας Υόρκης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βαριέσαι υπερβολικά να ντυθείς για να πας μέχρι το περίπτερο. Αυτό το σπίτι έχει τη λύση. Με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού το αυτοκίνητό σου ανεβαίνει στον όροφο που θέλεις, σε κατεβάζει μέχρι το γκαράζ κι από εκεί η άσφαλτος είναι δική σου, ακόμα κι αν είσαι με τις πιτζάμες. Την απόλυτη εκμηδένιση των αποστάσεων προσφέρει αυτό το μοναδικό ρετιρέ της 11ης λεωφόρου στη Νέα Υόρκη. Το 3.598 τετραγωνικών διαμέρισμα τίθεται προς πώληση με την αξία του να σκαρφαλώνει κοντά  στα 20 εκατομμύρια δολάρια. 

Στους υπερπολυτελείς χώρους του περιλαμβάνονται τρεις κρεβατοκάμαρες, δύο σαλόνια σκεπασμένα με γυάλινο θόλο και περιτριγυρισμένα από βεράντες που προσφέρουν πανοραμική θέα στο Empire State Building κι ένα γραφείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως στο κτίριο που βρίσκεται αυτό το διαμέρισμα διατηρούν τα δικά τους διαμερίσματα η Νικόλ Κίντμαν με το σύζυγό της, καθώς και ο σχεδιαστής Ντομένικο Ντόλτσε (των Dolce & Gabbana). Το ασανσέρ - γκαράζ δίνει τη δυνατότητα στους celebrities να αποφύγουν τους ενοχλητικούς παπαράτσι.

Πρόκειται για το κτίριο στο οποίο βρέθηκε απαγχονισμένη πριν από περίπου ένα χρόνο η σύντροφος του Μικ Τζάγκερ, Λώρεν Σκοτ. Λέγεται πως ενδιαφέρον για το ρετιρέ έχουν εκφράσει ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Lady Gaga. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image