Design & Αρχιτεκτονικη

ΜαΓιώ!

Επειδή, ναι, στη Φλώρινα, υπάρχει μια θάλασσα!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88302-177829.jpg

Βρίσκεται στη Φλώρινα αλλά δεν θυμίζει Φλώρινα, βερολινέζικο Κρόιτσμπεργκ ναι, ανατολικό Λονδίνο ναι, μπαράκι σε στενό της βαρκελωνέζας Ράμπλα ναι, Φλώρινα όμως με τίποτα! Το «ΜαΓιώ» μοιάζει με έναν ποπ αστεροειδή που, ενώ η πρόσκρουσή του ήταν μαθηματικώς υπολογισμένη ώστε να συμβεί κάπου στις προαναφερόμενες συντεταγμένες, κάτι συνέβη και τα θραύσματά του περιέλουσαν τη Δυτική Μακεδονία!

image

image

Ίσως γιατί είναι προέκταση των δυο εμπνευστών του, των Γιώργου και Μιχάλη Σουμπάση. Ντόπιοι αλλά και ολίγον τι... UFOs, μιας και πιάσαμε τα αεροδιαστημικά! Με σπουδές Βαλκανικών Σπουδών ο πρώτος και οικονομικών στη Λυών ο έτερος, παρόλο που είναι γκάγκαροι και βέροι Φλωρινιώτες, αυτό που έστησαν και εμπνεύστηκαν δεν είναι ένα καφέ μπαρ που τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τις πασίγνωστες εν τη πόλει διάσημες φιλμαρισμένες εικόνες του. Ούτε παίζει μουσικές που κρατούν το έθιμο της περιβόητης «χάλκινης» μουσικής ντοπιολαλιάς.

image

Το ίδιο και ο διάκοσμος: δεν μιμείται ούτε μηρυκάζει την κατά συρροήν «ψευτοχλιδέ» διακόσμηση με καναπέδες λάουντζ και λοιπές Wallpaper ιμιτασιόν φαντασιώσεις. Το «ΜαΓιώ» είναι ένα ποπ εντευκτήριο όπου η λατρεία για τα vintage έπιπλα συναντά τις ταινίες του Δαλιανίδη, η αγάπη για τους Pet Shop Boys τα αναλογικά φιλμ Agfa, τα ανάποδα κρεμασμένα ποδήλατα και τα λικέρ κερασόλ μοιάζει να βγήκαν ραντεβού με πλαστικά τραπεζομάντιλα και ντίσκο εξαντρίκ ασημένιες μπάλες.

image

image

Μικρό, cozy, ψαγμένο μουσικά, εφόσον ο εις εκ των δυο αδελφών Γιώργος είναι ο ιθύνων νους της ιστοσελίδας enface.gr (μπες τώρα και λάτρεψε την αρθρογραφία του για το χθες, το σήμερα, τη μουσική και την τέχνη), κεφάτο και μπριόζικο ταυτόχρονα, καθόσον ο έτερος Μιχάλης «τρώει» κόλλημα με οποιοδήποτε high energy tune, δοξάζει τη χαρά και το χορό, το «ΜαΓιώ» είναι το place to be.

image

image

Σε μια πόλη με την ανήσυχη Σχολή Καλών Τεχνών να δίνει το τέμπο και να υπαγορεύει μια άλλου είδους ζωή και ελευθερία, αντάμα με την «κουμπωμένη» ζωή της μικρής επαρχίας, αυτό το μπαρ θα μπορούσε να είναι προέκταση των εργαστηρίων της με ειδίκευση στην ποπ κουλτούρα!

image

Plus η αρωματική κοκτέιλ λίστα του, τα παλιά Denim aftershave στις τουαλέτες, οι δεκάδες τίτλοι βίντεο ταινιών που κρέμονται στους τοίχους και τα παλιά τεύχη από Επίκαιρα, Φαντάζια και Ταχυδρόμους που κρέμονται στα σκοινιά, ε, δεν ήθελα και πολύ για να το αγαπήσω.

Στη Φλώρινα, που δεν έχει θάλασσα αλλά μπορείς άνετα, χάρις σε αυτό το φίνο «καφεκούτι» να δεις και να ονειρευτείς τον ορίζοντα, το «ΜαΓιώ» των αδελφών Σουμπάση είναι η πιο κοσμοπολίτικη και εξωστρεφής παραλία που διαθέτει η πόλη!

Στοά Σπυράκη 11-13, 6947520477, facebook.com/PastryCocktailBar

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.