Design & Αρχιτεκτονικη

Τα δύο συλλεκτικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ για το Παρίσι 2024 - Αφιερωμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αφιερωμένα στα νέα αθλήματα και το πρωτοποριακό πνεύμα της διοργανώτριας πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛΤΑ: Κυκλοφορεί η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024» - Με λιτές φόρμες και ισχυρούς συμβολισμούς ο σχεδιασμός τους.
Κυκλοφόρησε η σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024» © ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ: Κυκλοφορεί η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024» - Με λιτές φόρμες και ισχυρούς συμβολισμούς ο σχεδιασμός τους.

Με μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στον σχεδιασμό ολυμπιακών γραμματοσήμων, που ξεκινά από τα πρώτα παγκοσμίως ολυμπιακά γραμματόσημα του 1896, τα Ελληνικά Γραμματόσημα αφιερώνουν στη φετινή Ολυμπιάδα του Παρισιού δύο γραμματόσημα που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.

ΕΛΤΑ: Κυκλοφορεί η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024» - Με λιτές φόρμες και ισχυρούς συμβολισμούς ο σχεδιασμός τους.
Η ιστορία και η πρωτοπορία του Παρισιού αποτυπωμένη στα νέα ολυμπιακά γραμματόσημα © ΕΛΤΑ

Σε κυκλοφορία η σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο γραμματόσημο των ΕΛΤΑ έχει θέμα την ιστορία του Παρισιού, ως διοργανώτριας πόλης. Σε αυτό αποτυπώνονται οι Παρισινές Ολυμπιάδες του 1900, του 1924 και 2024, ως σελίδες βιβλίου, χρησιμοποιώντας τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας, μπλε, λευκό και κόκκινο επιτρέποντας στο τελευταίο να αφήσει τα ίχνη του στο σχήμα του εμβληματικού πύργου του Άιφελ.  

Παραμένοντας στην ίδια χρωματική παλέτα, το δεύτερο γραμματόσημο έχει θέμα μία από τις καινοτομίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων: την προσθήκη νέων αθλημάτων, που στοχεύει να κάνει αυτούς τους Αγώνες περισσότερο νεανικούς και ενθουσιώδεις.

Το πνεύμα αυτό ενσωματώνει η σύλληψη του γραμματοσήμου, που αφιερώνεται στα νεανικά αθλήματα του skateboard και του breakdance, που θα απολαύσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η σύλληψη και ο σχεδιασμός των ολυμπιακών γραμματοσήμων

Για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό των φετινών ολυμπιακών γραμματοσήμων, η σχεδιάστριά τους, Δρ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, σημειώνει:

«Επιλέγω, με το ένα γραμματόσημο, να αναδείξω την ιστορία που έχει το Παρίσι στους Ολυμπιακούς και με το δεύτερο, όχι ακριβώς την ευκαιριακή προσθήκη των νέων αθλημάτων σε αυτούς του Αγώνες, αλλά το γεγονός ότι αυτή η πόλη έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την έννοια της πρωτοπορίας.

»Γι' αυτό, στο δεύτερο γραμματόσημο, ο σχεδιασμός έχει άλλους συμβολισμούς. Δηλαδή, ο Πύργος του Άιφελ, με μία πιο κλασική και περιγραφική γραφή, τοποθετείται στο φόντο και οι αθλητές, με λιτές φόρμες, κινούνται μέσα στη χρωματική έκρηξη. Δημιουργούνται, έτσι, δύο χώροι και δύο χρόνοι».

Τη σειρά συμπληρώνουν ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και το Set Pack που περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα.

Διατίθεται στα Καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο e-shop.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.