Design & Αρχιτεκτονικη

Η Μαρία και ο Νίκος βρήκαν το δικό τους χρώμα με την KRAFT Paints

Ακολουθώντας τα απλά βήματα του Chat in Color έφτιαξαν το σπίτι των ονείρων τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kraft

KRAFT Paints: Ο νέος σύμμαχος στη διακόσμηση κάθε χώρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία τόσο από τον ιδιώτη όσο και από επαγγελματία

Η Μαρία και ο Νίκος μπαίνουν στο καινούριο τους σπίτι σε λίγες εβδομάδες. Καθώς μαζεύουν τα πράγματά τους για τη μετακόμιση σκέφτονται πώς θα τοποθετήσουν τα έπιπλά τους, τι διακοσμητικά μπορούν να προσθέσουν και, φυσικά, τι χρώμα θα επιλέξουν για το κάθε δωμάτιο. Η Μαρία έχει διάφορες προτάσεις που έχει δει σε περιοδικά διακόσμησης και έχει κρατήσει τις φωτογραφίες. Ο Νίκος σκέφτεται πόσο του αρέσει το χρώμα στο αγαπημένο τους café. Μπορεί να στο περιγράψει ακριβώς. Θα ήθελε ο χώρος που θα βάλει τον υπολογιστή του να έχει αυτό το χρώμα, καθώς δουλεύει και από το σπίτι και θα περνάει αρκετές ώρες της ημέρας εκεί. Η Μαρία συμφωνεί.

Chat in Color | The AI Color Generator

Στο παρελθόν όλη αυτή η αναζήτηση θα απαιτούσε χρόνο, ατέρμονες συζητήσεις με τους προμηθευτές των χρωμάτων και φυσικά πολλές, άκαρπες δοκιμές. Πλέον η τεχνητή νοημοσύνη απλοποιεί τις διαδικασίες και σε αυτόν τον τομέα. Τη λύση δίνει το Chat in Color, το καινούριο εργαλείο της KRAFT Paints. Η γνωστή καινοτόμος εταιρία αρχιτεκτονικών χρωμάτων, βερνικιών και κονιαμάτων, πάντα πρωτοπόρος, πρόσφατα ανακοίνωσε την άφιξη αυτού του ιδιαιτέρως χρήσιμου εργαλείου δημιουργίας χρωμάτων.

Έξυπνο εργαλείο δημιουργίας χρωμάτων με ΑΙ

Έξυπνο εργαλείο δημιουργίας χρωμάτων με ΑΙ

Χρησιμοποιώντας λειτουργίες AI, όπως το semantic search (σημασιολογική αναζήτηση) το Chat in Color, παράγει οποιαδήποτε απόχρωση έχουμε φανταστεί για τον χώρο μας. Αρκεί η περιγραφή ενός χρώματος ή ακόμα και μια φωτογραφία για να βρούμε την κοντινότερη απόχρωση από τις βεντάλιες τις KRAFT Paints.

Το Chat in Color μπορεί να αναγνωρίσει οπτικά και να αναλύσει αποχρώσεις από απλές φωτογραφίες, όπως αυτές της Μαρίας. Επιπλέον, μετατρέπει την επιλογή χρώματος σε μια διαδραστική εμπειρία για τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να περιγράψει την απόχρωση που έχει στο μυαλό του, όπως ο Νίκος και να ανακαλύψει σε ποιον κωδικό χρώματος αντιστοιχεί.

Έξυπνο εργαλείο δημιουργίας χρωμάτων με ΑΙ

Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή: 

  • Περιγράφουμε την ιδανική απόχρωση ή ανεβάζουμε μια φωτογραφία με το χρώμα. 
  • Επιλέγουμε 1-3 φωτογραφίες που απεικονίζουν την επιθυμητή απόχρωση. 
  • Βλέπουμε τις 8 αποχρώσεις που κυριαρχούν στην επιλεγμένη φωτογραφία, τι ποσοστό % καταλαμβάνουν και επιλέγουμε την απόχρωση που μας ταιριάζει. 
  • Μπορούμε επίσης να παίξουμε με το saturation, το brightness ή το temperature (τους τρεις πυλώνες που χαρακτηρίζουν τα χρώματα) για να επεξεργαστούμε τη φωτογραφία. Ή θα μπορούσαμε ακόμα και να το περιγράψουμε λεκτικά (πχ λίγο πιο ζωηρό, πιο σκούρο κ.α).
  • Τέλος, βλέπουμε την τελική απόχρωση, σε ποια βεντάλια χρώματος ανήκει και τους προτεινόμενους χρωματικούς συνδυασμούς.

Ένας σύμμαχος διακόσμησης για όλους

Έξυπνο εργαλείο δημιουργίας χρωμάτων με ΑΙ

Ο νέος αυτός σύμμαχος στη διακόσμηση κάθε χώρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία τόσο από τον ιδιώτη όσο και από τον επαγγελματία εφαρμοστή ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που θα ικανοποιεί απόλυτα τον ενδιαφερόμενο. Η ιδανική απόχρωση για τον καθένα μας είναι μοναδική και προκύπτει μέσα από μια περίπλοκη εξίσωση, αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το χρώμα και από τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου όπως τα αλουμίνια, τα πατώματα, τα πλακάκια. Ακόμα και τα χρώματα των υφασμάτων (έπιπλα, κουρτίνες) ή των διακοσμητικών στοιχείων ενός χώρου θα μπορούσαν να μεταφραστούν στον ιδανικό κωδικό από το Chat in Color, το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους μέσω της ιστοσελίδας της KRAFT Paints.

Kraft

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αποχρώσεις, ανάλογα με την οπτική γωνία και τις πηγές φωτός του χώρου, αλλάζουν, οπότε πρέπει πάντα να δειγματίζουμε το χρώμα στην τελική που επιφάνεια.

Ακολουθώντας τα απλά βήματα του Chat in Color η Μαρία και ο Νίκος έφτιαξαν το σπίτι των ονείρων τους. Είναι η σειρά σας. Δοκιμάστε το Chat in Color εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.