Design & Αρχιτεκτονικη

Έλληνας designer στις γκαλερί του κόσμου

To design θέλει εξωστρέφεια μας λέει ο Σπύρος Κοντάκης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84669-170924.jpg

Όταν η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό επέλεξε 50 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο  για τον πλειστηριασμό που ετοίμαζε για τους ασθενείς με Aids, ο Έλληνας Σπύρος Κοντάκης ήταν ανάμεσά τους. Η κωνική τσαγιέρα του έφτασε στο τραπέζι του Τζέιμς Μποντ και της Έμα Στόουν και έγινε το τοτέμ για τον πολυσχιδή καλλιτέχνη, ο οποίος αν και ξεκίνησε ως κιθαρίστας της Πρωτοψάλτη και της Αρβανιτάκη τώρα συστήνεται ως designer στις πιο διάσημες γκαλερί του εξωτερικού.

image

image

«Περάσαμε μια καλή εποχή, κάναμε ταξίδια, βγάλαμε λεφτά, αλλά όταν η μουσική έφτασε στην πειρατεία και το ίντερνετ αποφάσισα ότι ο κύκλος για μένα είχε κλείσει». Πώς ένας κιθαρίστας μπλέκεται με την τέχνη και μάλιστα εκθέτει αυτή τη στιγμή στην παριζιάνικη γκαλερί της Helene Nougaro; «Έκανα σχέδια από μικρός, ήταν ανάγκη η τέχνη, ήθελα να αλλάξω τη δουλειά και τη ζωή μου. Κάπως έτσι ξεκίνησα. Με άγνοια κινδύνου».Τα αντικείμενα-έργα τέχνης του είναι φερμένα σαν από το μέλλον ή, μάλλον, μας κάνουν να φανταζόμαστε πώς θα είναι τα φωτιστικά και τα τραπεζάκια σε μερικά χρόνια, όταν πια θα τα έχουμε δει όλα. Χειροποίητα, αριθμημένα, μοναδικά και συλλεκτικά.

image

Τι ακούς όταν σχεδιάζεις; «Δεν ακούω καθόλου μουσική, τα αυτιά μου βουίζουν. Είμαι φαν της ησυχίας του μυαλού». Μοιράζοντας τη ζωή του σε χώρες του εξωτερικού τι μαθαίνει για το ελληνικό design; «Το design θέλει εξωστρέφεια. Πρέπει να βγεις να το επικοινωνήσεις έξω. Στην Ελλάδα γίνονται σπασμωδικές κινήσεις. Όπως λέει και ένας φίλος, εδώ δεν βλέπεις σχεδιαστική σκηνή, βλέπεις camping!»

Τα αντικείμενά του τα βρίσκεις στο kontakidesign.com και σύντομα στο νέο μόνιμο χώρο που σκέφτεται να ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.