Design & Αρχιτεκτονικη

Il Giardino Segreto di Prospero

Διακοπές με κερκυραϊκή φινέτσα και ολίγον Σέξπιρ

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73198-147270.jpg

Στο νησί των Φαιάκων, στην όμορφη Κέρκυρα, ο Σέξπιρ ζει ακόμα, ο Πρόσπερος έχει έναν παραδεισένιο κήπο και το «Όνειρο θερινής νυκτός» ανεβαίνει κάθε βράδυ με θεατές τις αιωνόβιες ελιές του Il Giardino Segreto di Prospero. Σε έναν καταπληκτικό ελαιώνα 7 στρεμμάτων, που μετρά πάνω από 500 χρόνια και είναι γεμάτος με αρώματα από ροδακινιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, βερικοκιές, ροδιές και άλλα τόσα δέντρα, μπορείς να ζήσεις τις φετινές σου διακοπές σε έναν επίγειο παράδεισο.

n

Οι ιδιοκτήτες, που έχουν μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία και το θέατρο, έστησαν τέσσερα μοναδικά καταλύματα (που φιλοξενούν 2-7 άτομα το καθένα) σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό, χτισμένο σε έναν ονειρικό κήπο, και τους έδωσαν ονόματα σεξπιρικά: Τιτάνια, Πουκ, Όμπερον και Άριελ. Πέρα από τη φαντασία, τα εφοδίασαν με όλες τις ανέσεις και πολλή ζεστασιά, έτσι που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου – ή έστω στο σπίτι που ονειρεύεσαι.

n

Άκου μελωδίες από τα cd κλασικής και έντεχνης μουσικής, δες μια ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου στο DVD, κάνε ένα μακρύ και ονειρικό περίπατο στον αιωνόβιο κήπο, βούτα στην πισίνα που περιτριγυρίζεται από κάθε λογής δέντρα (ή, αν προτιμάς, στη θάλασσα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής), πάρε το πρωινό σου ακούγοντας το τραγούδι των πουλιών, διάβασε το βιβλίο σου στον ίσκιο κάποιου οπωροφόρου δέντρου, πιες το κρασί σου το δειλινό στο εξωτερικό σαλόνι και άσε το φεγγάρι να σε μαγέψει με φόντο έναν καθαρό και έναστρο ουρανό.

n

Αλλά ακόμα κι αν θες να μοιραστείς το όνειρο, σε λιγότερο από 600 μέτρα θα βρεις καφετέριες, όμορφα μπαράκια, καλά κερκυραϊκά εστιατόρια (μεταξύ των οποίων και το βραβευμένο με δύο χρυσούς σκούφους Etrusco, του Έκτορα Μποτρίνι). Ακόμα, στην περιοχή μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, θαλάσσια σπορ όλων των ειδών, μέχρι και αλεξίπτωτο πλαγιάς. -Κ.Β.

Info: www.prosperos.co.uk, 6977 345392

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.