Design & Αρχιτεκτονικη

Ανδρέας Αγγελιδάκης: «Κάθε τέλος είναι μια αρχή»

Μια έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο διάσημος αρχιτέκτονας και εικαστικός Ανδρέας Αγγελιδάκης πραγματοποιεί μια σπουδαία έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση με τίτλο «Κάθε τέλος είναι μια αρχή» έχει ήδη ξεκινήσει από τις 14 Μαϊου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου 2014 στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

n

Μέσα από εγκαταστάσεις, βιντεοπροβολές και τρισδιάστατες μακέτες που θα σε κάνουν να δεις τα κτίρια αλλιώς η έκθεση αυτή παίζει με το χώρο και το χρόνο. Η ιδέα του ερειπίου και η έννοια της επανάχρησης θα πάρουν τη θέση τους σ' έναν χώρο όπου η κατάσταση της μετακόμισης θα παρουσιάζει το μουσείο σε διαδικασία μετεγκατάστασης.

n

Παράλληλα η εγκατάσταση του ελληνονορβηγού δημιουργού στην 8η Μπιενάλε του Βερολίνου με τίτλο «Crash Pad» συνεχίζει μέχρι τις 3 Αυγούστου. Η εγκατάσταση αυτή προκύπτει από μια σύνθεση κιόνων και παραδοσιακών ελληνικών κουρελούδων και αφηγείται τη μετάβαση της Ελλάδας από την Οθωμανική στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα στη διάρκεια του 19ου αιώνα.

n

Σε δεύτερο επίπεδο, το Crash Pad αναφέρεται στην πρώτη πτώχευση της σύγχρονης Ελλάδας που ακολούθησε την απελευθέρωση το 1893, μέχρι την παρέμβαση του προκατόχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συστάθηκε από τις ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις για να παρακολουθεί το δημόσιο χρέος.

n