Design & Αρχιτεκτονικη

Open House Athens 2014

Εσωτερικές υποθέσεις!

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64752-130477.jpg

Από τις 4 έως τις 6 Απριλίου η αρχιτεκτονική της πόλης και κάποιοι ιδιαίτεροι χώροι σου δίνουν την ευκαιρία να δεις μια άλλη Αθήνα. Η ATHENS VOICE, επίσημος επικοινωνιακός χορηγός, σε προσκαλεί για μια μαγική βόλτα.

49 επιλεγμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα σημαντικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ανοίγουν και σε περιμένουν να τα περπατήσεις και να τα γνωρίσεις εκ των έσω. Η ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας, μέσα από αυτή τη σειρά των πρωτότυπων και δωρεάν ξεναγήσεων αναδεικνύεται με ένα μοναδικό τρόπο καθώς αυτή δράση που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια στη Θεσσαλονίκη έρχεται για να καλωδιώσει την πρωτεύουσα με τον αντίστοιχο βρετανικό θεσμό. Γιατί από το Λονδίνο ξεκίνησαν όλα. Η ιδέα του Open House ξεκίνησε από το 1992 και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σ’ αυτόν περισσότερες από 20 πόλεις παγκοσμίως.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου τα κτίρια ανοίγουν για ξεναγήσεις στα σχολεία, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν, για πρώτη ίσως φορά, σε επαφή με την αρχιτεκτονική. Το σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου οι επισκέπτες επιλέγουν το δικό τους προσωπικό «αρχιτεκτονικό στυλ» και παρακολουθούν τις ξεναγήσεις στα πολυάριθμα κτίσματα.

Η πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας είναι πλούσια και ανεκτίμητη και η σύγχρονη αρχιτεκτονική της ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, γεγονός που η πρωτοβουλία του Open House Athens 2014 φιλοδοξεί αρχικά να το υπενθυμίσει στους ίδιους τους κατοίκους της, εξοικειώνοντάς τους παράλληλα με την αρχιτεκτονική και στη συνέχεια να το γνωστοποιήσει στους επισκέπτες της. Στο πλαίσιο του Open House Athens 2014, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον «Διαγωνισμό Φωτογραφίας SONY», ανεβάζοντας φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Instagram, χρησιμοποιώντας #sony_oha2014. Οι 3 καλύτερες φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνεύμα του Open House Athens, θα βραβευτούν.

Οι μαραθώνιες ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 6 Απριλίου, με ένα πάρτι λήξης, στο οποίο είναι προσκεκλημένοι όλοι οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες του Open House Athens.

nnnnnnn


Info: info@openhouseathens.grwww.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens

Twitter: @OpenHouseAthens

Instagram: openhouseathens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.