- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
HOUSE ID: H εφαρμογή που σου εξοπλίζει το σπίτι
Ο δημιουργός της πλατφόρμας Γιώργος Φωτόπουλος δείχνει τον πιο σύγχρονο τρόπο για να βρεις τα καλύτερα έπιπλα και διακοσμητικά στην Αθήνα.
Όλα για το έπιπλο και τη διακόσμηση του (νέου) σπιτιού σου σε μια πλατφόρμα
Μπορεί η κρίση των τελευταίων χρόνων να έφερε την κατάρρευση της οικοδομής, ωστόσο η άνευ προηγουμένων τουριστική κινητικότητα στην ελληνική πρωτεύουσα, η άφιξη του Airbnb αλλά και η αύξηση των φοιτητών που κάθε Σεπτέμβρη καταφτάνουν στην πόλη προκειμένου να εγκατασταθούν για σπουδές, έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα γύρω από τον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού. Για παράδειγμα ο Γιώργος Φωτόπουλος δημιούργησε μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα καλύτερα έπιπλα και διακοσμητικά της Αθήνας και να πάρει άμεσα όλες τις σχετικές πληροφορίες γύρω από αυτά αλλά και οδηγίες για την τοποθεσία των καταστημάτων που μπορεί να τα βρει.
«Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ψάχνει φωτιστικά. Πάει λοιπόν στην κατηγορία “φωτιστικά” που έχουμε στην πλατφόρμα, βλέπει τι προϊόντα υπάρχουν τώρα στην Αθήνα, με τιμές, και στην συνέχεια μπορεί να επιλέξει το φωτιστικό που θέλει και να δει σε ποιο κατάστημα βρίσκεται. Το προϊόν που βλέπει κάποιος στην πλατφόρμα είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει και στο κατάστημα, άμεσα διαθέσιμο. Δεν πρόκειται δηλαδή για εμπορεύματα που μπορεί να βρίσκονται σε κάποια αποθήκη άλλης χώρας όπως βλέπουμε πολλές φορές στα sites σύγκρισης τιμών» εξηγεί στην ΑΤΗΕΝS VOICE o Γιώργος και συμπληρώνει: «Ο ενδιαφερόμενος μπορεί επίσης να ανακατευθυνθεί και στο site του καταστήματος. Έτσι κάποιος δεν χρειάζεται να ψάξει σε πολλά sites και καταστήματα. Να σημειώσουμε ότι μέσα από το HouseID δεν γίνονται συναλλαγές, ο καταναλωτής βρίσκει αυτό που θέλει και μετά το αγοράζει από το κατάστημα».
Σε Ελλάδα και εξωτερικό το HοuseID είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που φέρνει όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης online. Από τη μία πλευρά ο καταναλωτής μπορεί γρήγορα να βρει decor ή έπιπλα για το χώρο του, ενώ η επιχείρηση/κατάστημα μπορεί να προβληθεί οικονομικά σε ένα στοχευμένο κοινό. Όμως πόσο εύκολο είναι το επιχειρείν στην Ελλάδα του 2019 στον τομέα του επίπλου και του design; To συγκεκριμένο πεδίο μάλιστα θεωρείται από πολλούς ειδικούς του χώρου απαρχαιωμένο στη χώρα μας σε σχέση με άλλες του εξωτερικού, τουλάχιστον όσον αφορά τα καινοτόμα πρότζεκτ και τις εξελίξεις στις σχετικές εφαρμογές.
Όπως μας λέει ο Γιώργος:«Γενικά είναι αρκετά δύσκολο ειδικά για νέες επιχειρήσεις να αντέξουν την υψηλή φορολογία, κι αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα. Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, στην Αθήνα και τις τουριστικές περιοχές έχει δημιουργηθεί ένα τοπίο αρκετά ευνοϊκό λόγω της έντονης τουριστικής κινητικότητας, της αυξημένης οικοδομικής δραστηριότητας με νέες άδειες και ανακαινίσεις και του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος στο χώρο του real estate γενικότερα. Είναι καθοριστικοί παράγοντες που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες σε αυτό το χώρο. Επίσης, όταν φτιάχνεις ένα νέο προϊόν το οποίο είναι καινοτόμο, πρέπει να βρεθεί κι ο σωστός τρόπος για να το επικοινωνήσεις».
Ένας από τους στόχους της ομάδας του HοuseID είναι να αναδείξει το εγχώριο design και τα μικρά καταστήματα της πόλης και να εδραιωθεί στην ελληνική πρωτεύουσα ενισχύοντας την τοπική αγορά. Αναπτύσσει μάλιστα και ένα inspirational section στην πλατφόρμα που θα δώσει ιδέες στους καταναλωτές ενώ θα αναδείξει projects επιχειρήσεων, σχεδιαστών και καλλιτεχνών.
«Θα θέλαμε να δούμε την ομάδα να μεγαλώνει, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με τα δείγματα που παίρνουμε, θεωρούμε ότι είναι εφικτό σε 5 χρόνια το HOUSE ID να μην εξυπηρετεί μόνο την Αθήνα, αλλά ακόμα 5 σημαντικές μητροπολιτικές πρωτεύουσες».
Την πλατφόρμα μπορείς να βρεις εδώ.