Design & Αρχιτεκτονικη

Edito #27

Funt@asy. Φέτος θα πάμε κόντρα στο δόγμα της σοβαρότητας

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγαλώσαμε σε σπίτια «σοβαρά». Με τα «καλά» τους δωμάτια και τα «αμπιγιέ» τους έπιπλα, λίγο πιο μέσα, και σίγουρα όχι σε κοινή θέα, τα πιο «δεύτερά» μας, τα πιο πρόχειρα, τα μικρά, χαζά κι αγαπημένα της καθημερινότητάς μας. Στα χρόνια που πέρασαν μάθαμε τα μίνιμαλ, τα μάξιμαλ, τα ζεν, τα vintage, τα pop, τα country chic και τόσα άλλα νόστιμα…

Φέτος, το design (που όλα τα ξέρει και όλα τα παρακολουθεί) προτείνει ασυζητητί να πάμε κόντρα στο δόγμα της σοβαρότητας. Με μικρές κινήσεις και ανεπαίσθητες αλλαγές που κάνουν τη ζωή πιο όμορφη, πιο αστεία, λιγότερο θλιβερή. Με συνδυασμούς που αψηφούν τους αυστηρούς κανόνες του καλού γούστου. Με τόλμη, χιούμορ και μια δόση ειρωνείας, γιατί όχι και αυτοσαρκασμού – τέλειο το βάζο Baccarat της φωτό που μετατράπηκε σε… κολυμπήθρα για τα κοκτέιλ της παρέας.

Όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από τη ζοφερή πραγματικότητα. Να παίξουμε και να γελάσουμε. Γιατί αν η ίδια η ζωή στις μέρες μας είναι σουρεαλιστική, εμείς θα γίνουμε πιο… τρελοί και θα την ταπώσουμε. Σπίτι δικό μας είναι και ό,τι θέλουμε το κάνουμε. Με καλό ή με κακό γούστο, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

Γερό να ’ναι…