- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μια 25χρονη Ελληνίδα κέρδισε το βραβείο του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων
Η Μαρίλια Λάζου έλαβε το Βραβείο Αριστείας για το 2018
Από το 1836 το Βασιλικό Ίδρυμα των Βρετανών Αρχιτεκτόνων (Royal Institute of British Architects) απονέμει τα βραβεία με τις καλύτερες δημιουργίες φοιτητών κάθε έτους. Για το 2018 τα βραβεία δέχθηκαν 125 συμμετοχές. 328 σχέδια μελέτες και διατριβές υποβλήθηκαν από 37 χώρες και 101 πανεπιστήμια αρχιτεκτονικής. Από όλες αυτές τις δεκάδες συμμετοχές όμως, μία κέρδισε το Επίτιμο Βραβείο Αριστείας (Serjeant Award of Excellence). Και ήταν αυτή της 25χρονης Μαρίλιας Λέζου.
Η Ελληνίδα τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Greenwich έλαβε το Βραβείο Σάρτζεντ του 2018 για Εξαιρετική Διάκριση στο Σχέδιο. Το έργο της παρουσιάζει ένα φανταστικό σκηνικό ξενοδοχείου και είναι βασισμένο στην ιδέα ότι ο σκηνοθέτης Wes Anderson ζητάει από τον Ιταλικό Αρχιτέκτονα Carlo Mollino να του σχεδιάσει ένα ξενοδοχείο για τις ανάγκες μιας ταινίας του. Σε αυτή ακριβώς την καινοτόμα ιδέα βρίσκεται το ταλέντο της Μαρίλια. Η αρχιτεκτονική της ματιά προσέγγισε τόσο την τεχνοτροπία του σκηνοθέτη, όσο και του αρχιτέκτονα, ανοίγοντας έτσι ένα νέο διάλογο μεταξύ αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου.
Το έργο της, υπό τον τίτλο «Ξενοδοχείο Μολίνο: Ανεβάζοντας επί σκηνής Καθημερινούς Χώρους ως Ετεροτοπίες Αναπαράστασης στη Σκηνογραφία και την Αρχιτεκτονική», βραβεύτηκε για την καινοτομία στη σύλληψη και τον σχεδιασμό, καθώς προτείνει μια νέα οπτική που συνδέει την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και τη σκηνογραφία, οδηγώντας τον θεατή να εξερευνήσει το έργο μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη, αλλά και του αρχιτέκτονα. Μία ακόμα απόδειξη ότι οι έλληνες αρχιτέκτονες έχουν το μυαλό να καταφέρουν πολλά.
Η συμμετοχή της Μαρίλιας Λέζου, που βραβεύτηκε επίσης ως η καλύτερη εργασία και από το Πανεπιστήμιό της (University of Greenwich, London) θα περιοδεύσει σε Αργεντινή, Αυστραλία, Βουλγαρία, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Χογκ Κογκ, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.