Design & Αρχιτεκτονικη

Μια πλατφόρμα ελληνική

thematerialism.com

Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστοσελίδα www.thematerialism.com είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα για το design, τα υλικά κατασκευής και την αρχιτεκτονική. Λειτουργεί δηλαδή σαν μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων στην οποία αρχειοθετούνται προϊόντα, σχεδιαστές, εταιρείες παραγωγής και κατασκευαστές.

Το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο ιστότοπο ξεχωριστό είναι το εύρος του, που απ’ ό,τι φαίνεται συνεχώς θα γιγαντώνεται. Δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα που διατίθενται έτοιμα από την παραγωγή για κατανάλωση, αλλά επιθυμεί να αναγνωριστεί σαν διαμεσολαβητής μεταξύ σχεδιαστών, εταιρειών και καταναλωτών. Προσφέρει επίσης φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση. Προδιαγραφές που χρειάζεται κάποιος που εργάζεται στο χώρο του design και της αρχιτεκτονικής, καθώς και ειδήσεις από τη διεθνή επικαιρότητα του κλάδου. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια πλατφόρμα πολλαπλών επιπέδων διασύνδεσης, η οποία φιλοδοξεί να μας κρατήσει όλους σε συνεχή επαφή χάρη στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της.

n

Πίσω από το εγχείρημα κρύβονται η interior designer Δήμητρα Κορομπίλη και ο αρχιτέκτων Μιχάλης Γρυπάρης. Μαζί τους βρίσκεται εξαμελής ομάδα υποστήριξης (και ενημέρωσης της πλατφόρμας) η οποία προβλέπεται ότι σύντομα θα διπλασιάσει το δυναμικό της.

Σύντομα, η πλατφόρμα θα αποκτήσει και εμπορική δραστηριότητα. Μάλιστα, υπόσχεται ότι το ηλεκτρονικό της κατάστημα θα μπορεί να προσφέρει τιμές που θα είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 15 από τις σημαντικότερες εταιρείες της διεθνούς αγοράς προϊόντων design (π.χ. Βaccarat, Moooi, Erik Joergensen, Κartell, Dedon, Poltrona Frau, Dedar, Artemide κ.ά.) και η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Προς το παρόν, λοιπόν, η ευχή είναι το www.thematerialism.com να εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο για όσους αγαπούν το design!