Design & Αρχιτεκτονικη

Artshot: Πολύχρωμος κόσμος

Ο χώρος τέχνης της Σοφίας Γαϊτάνη

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45055-94203.jpg

Το Artshot μετράει λίγους μήνες ζωής και είναι ο conceptual χώρος τέχνης της Σοφίας Γαϊτάνη. Έργα από πορσελάνη, κεραμικά, κοσμήματα και δημιουργίες σε καμβά, στη σκιά της Ακρόπολης.

«Για 17 χρόνια ήμουν creative art director σε περιοδικά. Το 2007, όταν γέννησα τους γιους μου, συνειδητοποίησα πως δεν μου άρεσαν καθόλου τα αντικείμενα για παιδικά δωμάτια. Έτσι, δημιούργησα ένα πολύχρωμο αλφάβητο σε καμβά, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για την πρώτη μου έκθεση. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μου έδωσε την ώθηση για το άλμα: να αφήσω τα περιοδικά. Ακολούθησαν σπουδές πορσελάνης στη Μαριλένα Πατρονικόλα και οι πρώτες εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Κωνσταντινούπολη.

n

Ο χώρος εδώ δεν ήθελα με τίποτα να μοιάζει με κλασική γκαλερί. Λατρεύω τα μαγαζάκια στο Μαρέ και έτσι είπα να κάνω κάτι παρόμοιο στην Ακρόπολη, περιοχή που αγαπώ για την ενέργειά της. Με το συνεργάτη μου Γιώργο Συρίγο «κλέψαμε» την ιδέα των pop-up εκθέσεων του εξωτερικού και κάθε φορά αλλάζουμε το μαγαζί εντελώς. Έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας τέσσερις εκθέσεις με θέμα τη μόδα, το design και τον έρωτα.

n

Παρά την κρίση, τα πράγματα πάνε καλά. Θέλω να είμαι αισιόδοξη και χαίρομαι τους καλλιτέχνες που δεν το βάζουν κάτω, κάνουν συνέχεια νέα και ωραία πράγματα. Μου αρέσει στους δύσκολους καιρούς να υπάρχει πείσμα». 

n

Το Artshot φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψει και εκτός Αθηνών με pop-up εμφανίσεις στη Μύκονο, την Πάτμο και την Τζια, ενώ από τις αρχές Ιουνίου πραγματοποιεί την πρώτη του ομαδική έκθεση, σε συνεργασία με την ART 10 GALLERY και τίτλο «Summer Lovers».

n

Παρθενώνος 39, Ακρόπολη, 210 9249219

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.