Design & Αρχιτεκτονικη

A dark fairytale for Christmas

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316132-623594.jpg

Τα Χριστούγεννα έχουν κάτι από παραμύθι. Φωτάκια, στολίδια, λάμψη, δώρα και πολλές ιστορίες καταστρώνουν σχέδια για να μας κάνουν να πιστέψουμε στη μαγεία, να ακούσουμε το παιδί μέσα μας και να αφήσουμε το παραμύθι να ζωντανέψει.

Ένα από αυτά τα παραμύθια λέει ότι τα ζώα έχουν να πουν τις δικές τους αλήθειες για την ανθρώπινη φύση. Τα κορίτσια που το αφηγούνται είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Η Βιργινία Διακάκη κρύβει ένα σκοτεινό, γεμάτο σύμβολα κόσμο. Η Πηνελόπη από την άλλη έχει μια παιχνιδιάρα ψυχή. Η ένωσή τους φτιάχνει μια ιστορία γεμάτη μηνύματα, εντυπωσιακά υφασμάτινα μοτίβα και εικονογράφηση εμπνευσμένη από τη βικτοριανή εποχή, τις ιαπωνικές αναφορές και την τέχνη του art nouveau. Ιστορία που αποτυπώνεται πάνω και μέσα στα κουτιά του Boxes and Foxes (ναι, ναι, αυτό το υπέροχο μαγαζάκι της Αρχελάου που είναι γεμάτο με χειροποίητα αντικείμενα για το σπίτι, fashion accessories και πολλά άλλα), που φτιάχτηκαν με τις κάρτες-σύμβολα της Βιργινίας και φιλοξενούν τα πάνινα ζώα της Πηνελόπης.

image

image

Το αποτέλεσμα ακροβατεί μεταξύ παιδικής αθωότητας και σκοτεινού παραμυθιού, που σε ταξιδεύει, σε προκαλεί, σε προβληματίζει και ταυτόχρονα σε διασκεδάζει. Σε αυτό το παραμύθι εκτός από τα καταπληκτικά αυτά κουτιά, θα βρεις και πάνινα παιχνίδια, σουπλά, κούπες, πίνακες, γούρια, αλλά και ένα υπέροχο ημερολόγιο για τη νέα χρονιά. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σε μια παραμυθένια εκδήλωση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του boxes n’ foxes που θα κρατήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

*Η Βιργινία Διακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική και εσωτερική διακόσμηση στην Ελλάδα και στη συνέχεια σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

**Η Πηνελόπη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία στο τμήμα θεάτρου της σχολής καλών τεχνών στο ΑΠΘ και σχεδιασμό φωτισμού στο ΕΑΠ.

image

image

image

image

Boxes n’ foxes: Αρχελάου 23, Παγκράτι, 210 7241223, Fb: Boxes n’ Foxes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.