Design & Αρχιτεκτονικη

Ελληνικό Design: φύγαμε για Πεκίνο

Ελληνικό design στο Πεκίνο 

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26672-61101.jpg

Άνοιγμα του ελληνικού design στην μεγάλη, ασιατική αγορά; Γιατί όχι. Έλληνες designers και αρχιτέκτονες ταξιδεύουν για πρώτη φορά οργανωμένα στο Πεκίνο, για να εκθέσουν τη δουλειά τους στην ‘‘BEIJING DESIGN WEEK’’, από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Οκτώβρη! Η ελληνική δημιουργικότητα, τα σχέδια, οι ιδέες, οι προτάσεις, φιλοδοξούν να κατακτήσουν και αυτήν την πλευρά του πλανήτη.

Μερικοί από τους καλύτερους έλληνες Designers εκπροσωπούνται μέσω του Design Lobby-Asia, με επιμελητή τον Θάνο Ζακόπουλο (CTRLZAK art & design) και εκθέτουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητα τους στην άλλη άκρη του ωκεανού. Το Design Lobby-Asia είναι μια πλατφόρμα που εκπροσωπεί Ευρωπαίους designers, αρχιτέκτονες, φωτογράφους, επαγγελματίες της επικοινωνίας κλπ, και προωθεί τη δουλειά τους στην Ασία.

Το ελληνικό design τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς: βραβεία, διακρίσεις, νέοι designers. Στην Ευρώπη, έχει εδώ και καιρό πολύ στιβαρή παρουσία- ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά της σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές, την ασιατική, την ίδια ώρα η αγορά της χώρας μας υποχωρεί αναγκαστικά λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Στην έκθεση θα ταξιδέψουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού χώρου, όπως οι

A&M architects (Fab Award for the best food and beverage space in airports), AMK, Κοκκίνου- Κούρκουλας (βραβείο Ινστιτούτου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων) , Designers United(European Designs Awards), Μηνάς Κοσμίδης, Παρθένιος, Κ2 design, (ΕΒΓΕ, European Design Awards), Busybuilding (Red dot & European design award) και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι έλληνες designers, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι κλπ.

Η προσπάθεια των ελλήνων σχεδιαστών τέθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο.

Καλή επιτυχία!


[Κεντρική Φωτό: beetroot design group]


n

busy building


n

k2 design


 n

kokkinou-kourkoulas

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.