Design & Αρχιτεκτονικη

Ecosmart Fire Zeta by John Dimopoulos

H Ecosmart Fire αποτελεί μια καινοτόμο επιχείρηση από την Αυστραλία, που δημιουργεί αυτόνομα και ανοιχτά τζάκια φιλικά προς το περιβάλλον.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Ecosmart Fire αποτελεί μια καινοτόμο επιχείρηση από την Αυστραλία, που δημιουργεί αυτόνομα και ανοιχτά τζάκια φιλικά προς το περιβάλλον. Δεν χρειάζεται καμινάδα, ούτε εγκατάσταση, ούτε κάποια σύνδεση για τροφοδοσία και κυρίως καμία συντήρηση και έτσι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Το βιοκαύσιμο που χρησιμοποιεί είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και λέγεται Μετουσιωμένη Αιθανόλη, προερχόμενη αποκλειστικά από βιολογικά γεωργικά προϊόντα. Ένα από τα πιο δημοφιλή τζάκια της Ecosmart έχει σχεδιαστεί από τον Ελληνοαυστραλό αρχιτέκτονα Jonh Dimopoulos και ονομάζεται Zeta, λόγω του σχήματός του, αλλά και προς τιμήν της ελληνικής του καταγωγής.

Ο John Dimopoulos έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αυστραλία και την Ελλάδα και μεταδίδει την εμπειρία του στις νέες γενιές στο Πανεπιστήμιο New South Wales όπου διδάσκει. Εντυπωσιακό και πρωτότυπο, το Zeta είναι ένας ευφυής συνδυασμός από ξύλο, δέρμα, αλουμίνιο και ατσάλι, τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα ελλειπτικό σχήμα Ζήτα. Τα δύο γυαλιά που είναι τοποθετημένα στις άκρες δίνουν ακόμα πιο μαγευτική αίσθηση στη φλόγα. Με το τζάκι που σχεδίασε, ο John Dimopoulos κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Desing του 2009 στο Sidney.