Design & Αρχιτεκτονικη

«Ο Χαλκός στο Σπίτι»

Διαγωνισμός σχεδίου 2012

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20160-49789.jpg

Mια μια ακόμη χρονιά οι σχεδιαστές καλούνται να εμπνευστούν από τις αισθητικές και τεχνικές του χαλκού, με την ανακοίνωση του τέταρτου κατά σειρά διαγωνισμού «Ο Χαλκός στο Σπίτι» που διοργανώνεται από το Ιταλικό Ινστιτούτο Χαλκού (IIR) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI).

Βασιζόμενο στην επιτυχία των προηγούμενων ετών, ο ετήσιος διαγωνισμός έχει πλέον διαδοθεί παγκοσμίως, με τις περσινές συμμετοχές να είναι τριπλάσιες από τον πρώτο διαγωνισμό του 2007.

Επιπλέον, της επαγγελματικής κατηγορίας, υπάρχει κατηγορία για φοιτητές, η οποία απευθύνεται σε φοιτητές σχεδίου, που θα ανταγωνιστούν στη δημιουργία εντυπωσιακών και καινοτόμων επίπλων, ειδών διακόσμησης και οικιακών αντικειμένων με τη χρήση του χαλκού και των κραμάτων του, εξερευνώντας παράλληλα νέες αισθητικές και λειτουργικές πτυχές της ευπροσάρμοστης αυτής οικογένειας μετάλλων.

Η συμμετοχή στα βραβεία αυτά – δημιουργία του IIR με σκοπό την αύξηση του καινοτόμου και μη συμβατικού σχεδιασμού με χαλκό – είναι ανοιχτή σε σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που εξασκούν το επάγγελμα, καθώς και σε φοιτητές σχολών γραφιστικής τέχνης, αρχιτεκτονικής και σχεδίου. Με έμφαση στα νέα ταλέντα, η συμμετοχή στο διαγωνισμό, περιορίζεται σε άτομα κάτω των 40 ετών και η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο φετινός διαγωνισμός προ(σ)καλεί για πρωτότυπες, εναλλακτικές, παράξενες και επαναστατικές ιδέες για φωτισμό, επιτραπέζια αντικείμενα ή τραπέζια, καθίσματα, εσωτερική διακόσμηση, τοίχους, πατώματα, καλοριφέρ, λαβές και πολλά άλλα. Το κύριο θέμα του διαγωνισμού είναι να φέρει το ερυθρό μέταλλο στο προσκήνιο, σε όλες του της μορφές όπως μπρούντζο και ορείχαλκο, καθώς και να αναπτύξει τις διακοσμητικές του δυνατότητες.

Ο διαγωνισμός αυτός γιορτάζει τα νέα ταλέντα παράλληλα με το βασικό ρόλο του χαλκού στον σύγχρονο σχεδιασμό. Δεδομένου της εξαιρετικής θερμικής και ηλεκτρικής του αγωγιμότητα, του μεγάλου εύρους χρωμάτων, του φυσικού του τρόπου οξείδωσης, της δυνατότητάς του να σφυρηλατείται, της ανθεκτικότητάς του, των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων και του γεγονότος ότι μπορεί να ανακυκλώνεται απεριόριστα, ο χαλκός προσφέρει ευρεία γκάμα χρήσεως και αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης σε νέους σχεδιαστές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.