Design & Αρχιτεκτονικη

Φτιάξ’ το μόνος σου: Στέβια για όλους!

Ήρθε το τέλος της ζάχαρης!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134146-305915.jpg

Η στέβια είναι ένα ετήσιο φυτό το οποίο μπορεί να φυτευτεί είτε για παραγωγή είτε για προσωπική κατανάλωση. Είναι φυσικό γλυκαντικό που θα κάνει και τον πιο διστακτικό διαβητικό όχι μόνο να τρώει τα παστάκια δυο-δυο αλλά και –το καλύτερο– να προσθέτει μηδενικές θερμίδες.

Έχει την ιδιότητα του αντιδιαβητικού και αντιυπογλυκαιμικού φυτού, καθώς με την κατανάλωσή της ενεργοποιεί τη φυσική έκκριση ινσουλίνης στο σώμα, μειώνοντας τις πιθανότητες για εγκεφαλικές ή καρδιακές παθήσεις. Έχει επίσης αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές αντιοξειδωτικές αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ακόμα, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού προστατεύοντάς τον από ιούς και ιογενείς καρκίνους.

image

Σπόρους στέβιας μπορείτε να βρείτε σε όλα τα Super Market και DIY Stores και να ξεκινήσετε και εσείς τη δική σας παραγωγή και κατανάλωση. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στο εξής: οι σπόροι του είναι εξαιρετικά μικροί και μπορεί να νομίσετε πως το φακελάκι είναι άδειο.

Οι σπόροι υπάρχουν σε 3 είδη:

-ακαθάριστος, μαζί με τα εξωτερικά τριχίδια, όπως περισυλλέγεται

-καθαρισμένος, μετά από ειδική επεξεργασία, ώστε τα τριχίδια να φύγουν

-σε μορφή κουφέτου.-

Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε γλάστρες και μετά να ακολουθήσετε τη διαδικασία μεταφύτευσης-κοπής του φυτού και διαχωρισμού φύλλων.

Κάθε είδος έχει και την εποχή φύτευσής του: ο ακαθάριστος ο καθαρισμένος άνοιξη - καλοκαίρι, ενώ το κουφέτο χειμώνα.

Να ευχαριστείτε τους Βραζιλιάνους θεούς για αυτό το θείο δώρο.

image

imageimage

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.