Design & Αρχιτεκτονικη

Πόσο προετοιμασμένος είσαι για το καλοκαίρι;

Όποια κι αν είναι η ερώτηση των διακοπών, στα Praktiker βρίσκεις την απάντηση

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133038-302548.jpg

Η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι επιτέλους εδώ και εσύ μετράς τις μέρες μέχρι το πλοίο να σε πάρει κάπου μακριά. Και αν πάλι αυτό δεν έρθει, μη σκας. Το πιο ωραίο πρόσωπο της Αθήνας είναι εκείνο του καλοκαιριού…

Όμως, είτε βρεθείς σε κάποιο νησί του Αιγαίου, είτε μείνεις πίσω στην πόλη, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, την καθημερινότητα πιο όμορφη, τις καλοκαιρινές μέρες ακόμα πιο ευχάριστες. Με άλλα λόγια προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς για ένα μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι!

image

Επιτέλους διακοπές!

Camping Lovers

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τη σκηνή αντί για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Και η αλήθεια είναι ότι το αίσθημα χαλάρωσης που σου προσφέρει αυτή η στενή επαφή με τη φύση, είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορείς να ζήσεις σε αυτή τη ζωή. Για να το ζήσεις όμως όσο καλύτερα γίνεται, οργανώσου σωστά:

Σκηνή

Όπως καταλαβαίνεις, είναι το Α και το Ω. Δεν είναι η ώρα για τσιγκουνιές. Μια καλή σκηνή θα σε συντροφεύει για πολλά καλοκαίρια ακόμα. Εξάλλου θα παραμένει πάντα πιο οικονομική και από το φθηνότερο δωμάτιο ξενοδοχείου. Διάλεξέ τη με γνώμονα τη χωρητικότητα, υπολογίζοντας πάντα εκτός από τα άτομα και τα πράγματα που θα πάρεις μαζί. Φρόντισε να την αερίσεις και να την καθαρίσεις καλά πριν ξεκινήσεις τις διακοπές, βεβαιώσου ότι όλα τα φερμουάρ λειτουργούν κανονικά και εφοδιάσου με έξτρα πασαλάκια για παν ενδεχόμενο.

Για να πάρεις μια ιδέα με τις πιο άνετες, οικονομικές και ανθεκτικές σκηνές, τσέκαρε εδώ.

image

Ο τέλειος ύπνος

Πριν στήσεις τη σκηνή, ακολούθησε τον βασικότερο κανόνα: απομάκρυνε από το έδαφος τυχόν πέτρες και κλαδιά. Κανείς δεν θέλει ένα κρεβάτι γεμάτο εξογκώματα. Μπορείς να τα βγάλεις πέρα με ένα απλό υπόστρωμα και sleeping bag. Μπορείς όμως να ευχαριστηθείς βασιλικούς ύπνους, αν προτιμήσεις ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου.

image

Παρελκόμενα

Μια ψάθα που θα απλώσεις στην είσοδο της σκηνής, μια λάμπα που θα κρεμάσεις στο «ταβάνι», ένας φακός για τα νυχτοπερπατήματά σου, πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα, ένας σουγιάς και ένας θερμός είναι τα απολύτως απαραίτητα. Μπορείς να προσθέσεις στη λίστα και φορητές καρέκλες για μεγαλύτερη άνεση, ενώ η αιώρα που θα κρεμάσεις στα δέντρα γίνεται πάντα η αγαπημένη θέση όλων. Α! Τα αντικουνουπικά σώζουν ζωές!!

Αν ψήνεσαι για camping, μην πας απροετοίμαστος! Δες εδώ όλα τα αξεσουάρ και προϊόντα που θα χρειαστείς ή κάνε μια βόλτα από τα Praktiker!


Τα s.o.s της παραλίας

Οι διακοπές σημαίνουν ηρεμία και χαλάρωση. Και είναι φορές που πραγματικά δεν θέλουμε τίποτα άλλο πέρα από το να περνάμε όλη τη μέρα μας σε μια παραλία. Για αυτό ας οργανωθούμε:

Αντηλιακό πήρες;

Να χαίρεσαι το καλοκαίρι και να προστατεύεις το δέρμα σου. Ανανέωνε συχνά το αντηλιακό σου και απόφευγε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12 και τρεις το μεσημέρι. Εννοείται ότι μια ομπρέλα θαλάσσης είναι απαραίτητη.

image

Άνεση παντού

Σου αρέσει να διαβάζεις στην παραλία ή να χαλαρώνεις ξαπλώνοντας δίπλα στο κύμα; Πάρε μια ξαπλώστρα ή μια πτυσσόμενη καρέκλα για ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς. Στα Praktiker θα βρεις καρέκλες παραλίας, σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα, από €5 και ξαπλώστρες από €10!

image

image

Μεσημεριανό με θέα θάλασσα

Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο καλοκαίρι από το φρούτο που θα φας με το που βγεις από τη θάλασσα. Αλλά με λίγη φέτα, δυο-τρεις ντομάτες και μερικά παξιμάδια, μπορείς να το πας ακόμα πιο πέρα και να στήσεις στην αμμουδιά ένα τραπέζι που δεν θα του λείπει τίποτα. Για αυτό, αλλά και για να έχεις παγωμένο νερό ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες, χρειάζεσαι ένα φορητό ψυγειάκι. Μεγάλη εφεύρεση…

image


Μόνος στην πόλη

Αν δεν τα καταφέρεις να ξεκλέψεις ούτε ένα τριήμερο, μην απογοητεύεσαι. Η Αθήνα είναι πιο όμορφη εκεί, γύρω στα μέσα του Αυγούστου, όταν όλοι την έχουν αφήσει πίσω τους. Τότε είναι που ηρεμεί και γίνεται πραγματικά δικιά σου. Όλα είναι καλύτερα…Εκτός από τη ζέστη. Αλλά και για αυτήν υπάρχει λύση. Στο praktiker.gr όχι μόνο θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε κλιματιστικά, αλλά και οδηγίες για να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.

image

Και αν πάλι σου λείπουν οι βουτιές, τότε βρες εδώ τη δική σου πισίνα για το μπαλκόνι!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.