Design & Αρχιτεκτονικη

Vintage shopping

Δύο ειδικοί στο θέμα, ο Ανδρέας Αντωνίου και ο Δημήτρης Δημητρίου, ιδιοκτήτες του MOFU, απαντούν στις ερωτήσεις  του HOME για ένα σωστό vintage shopping.

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12718-37855.jpg

Δύο ειδικοί στο θέμα, ο Ανδρέας Αντωνίου και ο Δημήτρης Δημητρίου, ιδιοκτήτες του MOFU, απαντούν στις ερωτήσεις  του HOME για ένα σωστό vintage shopping.

Πώς ξέρουμε αν ένα αντικείμενο που πωλείται ως vintage είναι πράγματι παλιό; Οι βασικές γνώσεις design βοηθούν να προσδιορίσει κανείς αν είναι αυθεντικό ή αναπαραγωγή. Επιπλέον, τα επώνυμα αντικείμενα φέρουν την υπογραφή του σχεδιαστή και το λογότυπο της εταιρείας παραγωγής.

Αξίζει να αγοράσει κανείς κάποιο vintage αντικείμενο που επανεκδίδεται; Γιατί όχι; Πολλές εταιρείες διαθέτουν δικαιώματα επανέκδοσης. Όμως για τους λάτρεις του vintage και τους συλλέκτες, η πατίνα του χρόνου μετράει. Όσο πιο κοντά στην αρχική παραγωγή είναι ένα αντικείμενο, τόσο το καλύτερο.

Πώς ξέρουμε ποια θα είναι η αξία του στο μέλλον; Αυτή καθορίζεται ιδίως από τη σπανιότητά του, το μέγεθος της παραγωγής και την εξέλιξη του σχεδιαστή. Για παράδειγμα η πολυθρόνα Wassili του Marcel Βreuer (1928) έχει αξία ­ 30-4.000.000, ενώ η καινούργια ­ 15.000.

Είναι προτιμότερο να αγοράζει κανείς σε δημοπρασίες ή γκαλερί; Σε γνωστούς οίκους δημοπρασιών ειδικοί εγγυώνται την αυθεντικότητα. Στις γκαλερί οι τιμές είναι καλύτερες, αλλά πρέπει κανείς να είναι πιο προσεκτικός.

Ρισκάρει όποιος αγοράζει από το Internet; Οι τιμές είναι πιο προσιτές, αλλά μπορεί το αντικείμενο να έχει φθορές. Aν φθαρεί κατά τη μεταφορά, οι ζημιές συνήθως βαραίνουν τον παραλήπτη.

Info: MOFU Σαρρή 28, Ψυρρή, 210 3311.922

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.