Design & Αρχιτεκτονικη

Open House Athens 2016

Άνοιξε, σουσάμι!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125782-282472.jpg

Τρίτη και καλύτερη! 100 κτίρια ανοιχτά για το κοινό διηγούνται την αρχιτεκτονική και αισθητική ιστορία τους, μέσα από τη δράση όπου η Αθήνα και ο αρχιτεκτονικός πλούτος/ταυτότητά της προσφέρονται για εξερεύνηση και θέαση.

100 κτίρια, 450 εθελοντές, 3 χρόνια, και φέτος ίσως το καλύτερο Open House Athens που περπάτησες, έζησες και εξερεύνησες ποτέ! Αυτό υποσχέθηκαν από το ξεκίνημα, αυτό έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και αυτό σου τάζουν αλλά και θα πράξουν οι Openhousers, μιας και μιλάμε για μια φυλή και μια δράση επί του αθηναϊκού αστικού ιστού που κυριολεκτικά αναψηλαφεί, ενδοσκοπεί μα και «εξωστρεφάρει» επί του ιδιωτικού και επί του δημόσιου χώρου.

Πώς σχεδιάστηκαν; Πώς κατασκευάστηκαν; Γιατί χτίστηκαν; Και από ποιον; Πίσω από τις όψεις και μέσα από τις ανοιχτές πόρτες, το Open House Athens 2016 ετοιμάζει ένα διήμερο σλάλομ στην πόλη, όπου κατοικίες και ιστορικά αξιοθέατα, ξεναγήσεις και παράλληλες δράσεις σε δημιουργικούς και παραγωγικούς χώρους εγγυώνται μια απολαυστική, εκπαιδευτική μα και ψυχαγωγική βόλτα στην Αθήνα.

Αναπτυγμένο σε 32 χώρες και με έδρα το Λονδίνο, το Open House Athens είναι μια μοναδική ευκαιρία για να καταδυθείς και να αναδυθείς, να αποκωδικοποιήσεις και να κατακτήσεις την ιστορία της πόλης υπό ένα μοναδικό πρίσμα. Καλές βόλτες, καλό περπάτημα, καλές ιστορίες, καλή γιορτή να έχετε και ορίστε ο οδηγός σας για να σαρώσετε την Αθήνα με γνώση και αστική μεγαλοπρέπεια!

image

13-17/4 OPEN BOX

Το ΟΗA έχει τα δικά του σημεία συνάντησης στο κέντρο της πόλης, τα ενημερωτικά περίπτερα θα βρίσκονται στον IANOS (Σταδίου 24) και στην Τεχνόπολη από την Τετάρτη 13/4. Στα Info Points του Open House Athens 2016 μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση και το φετινό πρόγραμμα, να προμηθευτείτε τον ΟΗΑ 2016 έντυπο οδηγό!

11-15/4 MADE IN ATHENS

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του OPEN HOUSE θα διοργανωθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και χώρους παραγωγής της πόλης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς-παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις σε κάποιους χώρους απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας www.openhouseathens.gr

15/4 OPEN SCHOOL

Το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHA, την Παρασκευή 15/4, περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης!

15-24/4 OPEN PHOTO

Για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας ανεβάζοντας φωτογραφίες στο instagram γράφοντας το #fujifilm_oha2016. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι «Corners». Oι νικητήριες φωτογραφίες θα κερδίσουν δώρα από τη Fujifilm!

16-17/4 OHA 2016 I AM PART OF A GREAT TEAM!

91 κτίρια και χώροι στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα σαββατοκύριακο και 450 εθελοντές είναι έτοιμοι να ξεναγήσουν το ευρύ κοινό σε αυτά! Η είσοδος δωρεάν και ελεύθερη για όλους χωρίς να απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο άφιξης.

16-17/4 OPEN BIKE

Η δράση Open Bike προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας! Κατά το Σαββατοκύριακο του OHA θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε προκαθορισμένες διαδρομές για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος από την εταιρεία Solebike και αναμνηστικό υλικό του Open House Athens 2016. Οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην έδρα της Solebike (Λεμπέση 11, Ακρόπολη), με ενδιάμεσους σταθμούς και ξεναγήσεις σε κτίρια που συμμετέχουν στο OHA 2016. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας www.openhouseathens.gr.

17/4 TIME TO CLOSE PARTY

Το καθιερωμένο πάρτι λήξης «κλείνει» την αυλαία του OHA 2016 με τον πιο όμορφο τρόπο και καλεσμένοι είστε όλοι εσείς: επισκέπτες, εθελοντές, συμμετέχοντες και υποστηρικτές του Open House στο Κ8 Point (Ερμού 119) μετά τις 21.30 με παγωμένες μπίρες SOL και espiritu libre. Στα decks ο DJ Stam.

image

Cocomat Hotel Athens

image

Concept Store & καφέ στο Κολωνάκι (αρχείο Μαριλένας Εμμανουήλ)

image

IIEBAA Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (αρχείο: Δημήτρης Καλαπόδας)

image

Impact Hub Athens 

image

Κατοικία στην Κηφισιά

image

'Thission Lofts,  Κώστας Γκίκας

image

Βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, Εριέτα Αττάλη

image

Γενικά Αρχεία του Κράτους, Ορέστης Σεφέρογλου
 

 

image

Δημαρχείο, Αντώνης Λαφαζάνης

image

Διαμέρσμα στο Κολωνάκι

image

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

image

Εστιατότιο στου Φυρρή, Όλγα Τζήμου

image

Κέντρο Επισκεπτών Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  Γιώργης Γερόλυμπος

image

Κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι, Γιώργος Σφακιανάκης

image

Κτίριο γραφείων Εκδοτικού Οίκου, Ορέστης Σεφέρογλου 

image

Κτίριο Γραφείων ΤΣΜΕΔΕ, Δημήτρης Κλεάνθης

image

Ξενώνας City Circus, Τζήμου, Δημήτρης Κλεάνθης

image

Οφθαλμολογική Κλινική στη Γλυφάδα, Δημήτρης Καλαπόδας

image

Μπάγκειον

image

image

www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: Openhouseathens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.