Design & Αρχιτεκτονικη

«Δάσος για πάντα»

Μια έκθεση και 60 έργα Patchwork στηρίζουν 200 γυναίκες του Αφγανιστάν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110987-220019.jpg

60 έργα. 200 γυναίκες. 158 συμμετοχές. To Forest Forever είναι η πρώτη μεγάλη και διεθνής έκθεση patchwork που γίνεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πολιτισμική συνεργασία ανάμεσα σε Ευρωπαίες και Αφγανές γυναίκες. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 στο 20ο European Patchwork Meeting στο Saint-Maire aux Minew στη Γαλλία και από τότε ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη.

image

Στην Ελλάδα η έκθεση έρχεται από αυτό το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην γκαλερί Φουγάρο και δεν θα φύγει πριν τις 15 Νοεμβρίου. Σε αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 60 έργα που μοιάζουν να κεντούν τα μυστικά του δάσους. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τις γυναίκες της π περιοχής Langhmani του Αφγανιστάν και επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 158 συμμετοχών.

Οι γυναίκες έπρεπε να κεντήσουν τουλάχιστον ένα φύλλο. Στη συνέχεια τα φύλλα αυτά ενσωματώθηκαν στα έργα και δημιούργησαν πολύχρωμες φωνές τέχνης. Στην έκθεση παρουσιάζεται όμως και μία ελληνική συμμετοχή με τίτλο «Το τραγούδι του Δάσους», που αντλεί έμπνευση από τη διαρκή αναγέννηση του δάσους και είναι αφιερωμένο «στην παγκόσμια γυναίκα/μητέρα που -όπως το δάσος- αναγεννά τις δυνάμεις της».

image

H έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος "Guldusi" (Gul σημαίνει τριαντάφυλλο και Dusi κέντημα), που με την έμπνευση της Pascale Goldenberg έχει καταφέρει να βελτιώσει τις ζωές 200 οικογενειών στο Αφγανιστάν.

Τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εργαστήρια Patchwork και ξεναγήσεις (δείτε αναλυτικά τις περιγραφές και τις τιμές των εργαστηρίων εδώ). Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα δοθούν για τους σκοπούς της DAI (Γερμανο-Αφγανική Πρωτοβουλία).

image

info: Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, 27520 47300, www.fougaro.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

« The Orbit » Office Campus
LC ARCHITECTS: Υπερσύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα που είναι present to the future

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, Νατάσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Έχουν σχεδιάσει το νέο κτίριο της COSMΟTE TV και το The Orbit

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.