Design & Αρχιτεκτονικη

Quiz

Λύσε το γρίφο για να δεις πόσα ξέρεις από design.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο γρίφος αυτός έχει μόνο μία λύση. Για να λυθεί προϋποθέτει αποκλειστικά και μόνο μαθηματική λογική. Αν πάλι αυτή δεν υπάρχει, τότε θα πρέπει αναγκαστικά να επιστρατεύσεις γνώσεις και τύχη.

Στο Home αποφασίσαμε να προτείνουμε στο δήμαρχο ένα σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας. Εμπνευστήκαμε 4 φιλόδοξα projects, συναντήσαμε διάσημους αρχιτέκτονες, επιλέξαμε και τις περιοχές όπου αυτά θα πραγματοποιηθούν. Και μετά κολλήσαμε στο ποιος θα κάνει τι, και πού. Μήπως μπορείς εσύ να μας βοηθήσεις;

Τα projects είναι:

Ο Oυρανοξύστης της Αγροτικής Τράπεζας

Το Tζαμί

Το Μουσείο της Δραχμής

Το Mεγάλο Παζάρι

Οι περιοχές που επιλέχθηκαν για να γίνουν είναι η Μεσογείων, ο Κεραμεικός, το Σύνταγμα και η Ομόνοια. Σε κάθε περιοχή και ένα μεγάλο έργο, αλλά ψάχνουμε να βρούμε πού θα υλοποιηθεί το καθένα.

Και φυσικά, δεν θα τα αναλάβει όποιος-όποιος. Το κάθε project θα έχει τη σφραγίδα ενός από τους 4 παγκοσμίως διάσημους αρχιτέκτονες Ζάχα Χαντίντ, Αντόνιο Τσιτέριο, Σαντιάγκο Καλατράβα και Νόρμαν Φόστερ.

Θα χρειαστείς λίγη βοήθεια. Ορίστε μερικά σημαντικά τους έργα –ένα για τον κάθε αρχιτέκτονα– και οι πόλεις του κόσμου που τα φιλοξενούν.

Τα έργα: Η Γέφυρα των Γυναικών, ο θόλος του Reichstag, το Bulgari Resort και το Μουσείο Maxxi.

Τα παραπάνω βρίσκονται στο Βερολίνο, τη Ρώμη, το Μπουένος Άιρες και το Μπαλί. Το πού είναι ποιο θα το βρεις μόνος σου (και δεν χρειάζεται να αρχίσεις να ψάχνεις στο Google…).

Για πες μας λοιπόν: Ποιος σχεδίασε το Bulgari Resort και ποιος το Μουσείο Maxxi; Πού βρίσκεται η Γέφυρα των Γυναικών; Και, το πιο κρίσιμο, ποιος αρχιτέκτονας θα αναλάβει το κάθε project και σε πoια περιοχή θα γίνει αυτό;

Αν τώρα χρησιμοποιήσεις σωστά τις παρακάτω πληροφορίες, θα βρεις τη λύση ακόμα και αν δεν έχεις καν ακουστά τους αρχιτέκτονες (μη φοβάσαι, κανείς δεν θα το καταλάβει).

■ Η Χαντίντ προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να σχεδιάσει το Τζαμί.

■ Το Μουσείο της Δραχμής θα κτιστεί δίπλα από το Νομισματοκοπείο, στη Μεσογείων.

■ Ξέρεις πού βρίσκεται το Bulgari Resort; Στο Uluwatu, στο νότιο Μπαλί (και είναι υπέροχο!).

■ Αυτός που γέμισε τον πλανήτη με γέφυρες, έκανε και τη Γέφυρα των Γυναικών. Δηλαδή, ο Καλατράβα.

■ To Reichstag βρίσκεται στο Βερολίνο και δεν είναι έργο της Χαντίντ.

■ Ο Ουρανοξύστης της Αγροτικής θα γίνει τελικά στην Ομόνοια, αλλά ο Τσιτέριο αρνήθηκε να αναλάβει αυτό το project.

■ Μη διανοηθείς ότι θα δεις το Maxxi στο Μπουένος Άιρες.

■ Για το Μεγάλο Παζάρι, ο Κεραμεικός αποκλείστηκε. Όμως ανατέθηκε παμψηφεί στον αρχιτέκτονα του Bulgari Resort, ώστε να φέρνει σε exotic, αλλά όχι και σε τριτοκοσμικό.

Η ΛΥΣΗ:

1. Ο Καλατράβα έφτιαξε τη Γέφυρα των Γυναικών στο Μπουένος Άιρες. Αναλαμβάνει το Μουσείο της Δραχμής στη Μεσογείων.

2. Η Χαντίντ έφτιαξε το Maxxi στη Ρώμη. Αναλαμβάνει το τζαμί στον Κεραμεικό.

3. Ο Φόστερ έφτιαξε το θόλο του Reichstag στο Βερολίνο. Αναλαμβάνει τον Ουρανοξύστη της Αγροτικής Τράπεζας στην Ομόνοια.

4. Ο Τσιτέριο έφτιαξε το Bulgari Resort στο Μπαλί. Αναλαμβάνει το μεγάλο παζάρι στο Σύνταγμα