Design & Αρχιτεκτονικη

5 όμορφα χρόνια

Το HOME κλείνει 5 χρόνια και το γιορτάζει.

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτό το περιοδικό γεννήθηκε ερωτευμένο. Με τους ανθρώπους, τη ζωή, τα ωραία πράγματα, την πόλη. Μερικές φορές, εμείς οι άνθρωποι, παίρνουμε τη ζωή πολύ στα σοβαρά και δεν κάνει. Γι’ αυτό, πέντε χρόνια τώρα, το HOME δείχνει την όμορφη και χαλαρή πλευρά της ζωής, του αρέσει το χιούμορ, γελάει, θέλει να περνάει καλά και κυρίως θέλει να επικοινωνεί...

Συναντήσαμε και μιλήσαμε με πολλούς, λοιπόν, ψάχνοντας σπίτια και τους ανθρώπους που τα ζούνε, προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό του αρχιτέκτονα, αδύνατον!!! – τους πείσαμε όμως να μας φτιάξουν την πόλη έτσι όπως έχουμε δικαίωμα να την ονειρευόμαστε και αυτοί το έκαναν με ενθουσιασμό. Αυτή την ίδια πόλη την περπατήσαμε, την ψάξαμε και τη φωτίσαμε στα δυνατά της σημεία. Κι ακόμη, ζητήσαμε με όλο το θάρρος από τους σταρ του διεθνούς ντιζάιν να μας σχεδιάσουν, κι αυτοί μας είδαν τρελούς και ανταποκρίθηκαν στέλνοντάς μας εξώφυλλα που όλοι λατρέψαμε.

Είπε την άνοιξη του 2007 ο Γιώργος Πανόπουλος, όταν πήγαμε να φωτογραφίσουμε το σπίτι του: «Δεν θυμάμαι πού πήρα ΑΥΤΟ το κρεβάτι, ΑΥΤΗ την πολυθρόνα, ΑΥΤΑ τα πιάτα. Θυμάμαι ΠΟΙΟΙ έπεσαν σ’ αυτό το κρεβάτι, ΠΟΙΟΙ κάθισαν σ’ αυτή την πολυθρόνα, ΠΟΙΟΙ έφαγαν σ’ αυτά τα πιάτα».Αν το HOME είχε μανιφέστο, σίγουρα θα ήταν αυτό.                

Σε καιρούς δύσκολους σαν τους σημερινούς και 5 χρόνια μετά, έχουμε ακόμα κέφια, εξακολουθούμε να γελάμε, να παίρνουμε από τη ζωή τα καλύτερα, έχουμε ακόμα τη διάθεση να ερωτευόμαστε και να πιστεύουμε ότι αυτό που δεν κοστίζει τίποτα μπορεί και να σε πάει στον ουρανό. Μ’ αυτά τα μυαλά και γιορτάζοντας γενέθλια σάς φτιάξαμε ένα ακόμα τεύχος για να το ξεφυλλίσετε... και ευχόμαστε να σας έχουμε κοντά μας για πολλά πολλά ακόμα όμορφα χρόνια.