Design & Αρχιτεκτονικη

Τυφλός καλλιτέχνης δίνει μαγική όψη στον κόσμο

10 gif του George Redhawk που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν η απώλεια της όρασης είναι ολέθρια για τις δημιουργικές φύσεις, τότε η αχαλίνωτη φαντασία μπορεί να γίνει το αντίδοτό της. Η μαγεία είναι σχεδόν χειροπιαστή στα gif του George Redhawk, ο οποίος δεν έπαψε να αντικρίζει τον κόσμο με δέος όταν έχασε την καθαρότητα της ματιάς του.

Ο τυφλός καλλιτέχνης υιοθέτησε τη φόρμα της κινούμενης εικόνας προκειμένου να εξωτερικεύει τις ανησυχίες του, όταν το σύμπαν ολόγυρα άρχισε να θαμπώνει. «Η δουλειά μου επιδιώκει να προκαλέσει τις κατεστημένες απόψεις περί οπτικής “τάξης”, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο η όραση έχει εξελιχθεί σε διαρκή πρόκληση για εμένα», δηλώνει ο ίδιος.

Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο software επεξεργασίας και πειραματιζόμενος με τις δυνατότητές του επί χρόνια, ο Redhawk προσέδωσε φαντασμαγορική, υπνωτική αίσθηση κίνησης στα έργα του, μέσα από τη διαδοχή όμοιων εικόνων. Περισσότερα από 16 εκατομμύρια βλέμματα περιηγήθηκαν στην τέχνη του, στο απέραντο εκθετήριο του διαδικτύου. Ξεναγηθείτε στα φαντασμαγορικά gif που βλέπουν τον κόσμο με άλλο μάτι.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Η σελίδα του George Redhawk στο Google+

image