Πολιτισμος

«Η ουράνια πολιτεία» στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής - Δείτε φωτογραφίες

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το έργο «Η ουράνια πολιτεία» στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής - Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι σολίστ Μυρτώ Μποκολίνη και Νικόλας Καραγκιαούρης, η Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μαθητές και μαθήτριες από το Ουκρανικό σχολείο Αθήνας, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, ερμήνευσαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το μεταμοντέρνο ορατόριο με στοιχεία όπερας «Η ουράνια πολιτεία», σε σύνθεση της Λένας Πλάτωνος, μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Κοσμίδη.

© Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

Μετά το τέλος της συναυλίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τα παιδιά και τους μουσικούς και αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα.

© Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

To 2o Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH.

© Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την «Ουράνια Πολιτεία» 

Με ανάρτησή της στα social media, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Ένα μουσικό έργο που συνδέει το θείο με το ανθρώπινο δράμα, την αρχέγονη πάλη του με το κακό, τις χθόνιες δυνάμεις της καταστροφής και τις ουράνιες του αιωνίου φωτός παρακολουθήσαμε με τους πολίτες της Αθήνας, μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ λατρευτικής μουσικής.

»Με λιμπρέτο βασισμένο σε κείμενα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, η Λένα Πλάτωνος δημιούργησε ένα ιδιότυπο ορατόριο-καταγγελία του πολέμου, μια εμμένη μουσική μετάπλαση ανθρώπινων παθών και οικουμενικής οδύνης, με λυτρωτική κορύφωση στο αισιόδοξο μήνυμα του θανάτου, μέσω της ανάστασης του Θεανθρώπου.

© Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

»Με σολίστ τη Μυρτώ Μποκολίνη και τον Νικόλα Καραγκιαούρη, παιδιά από το ουκρανικό σχολείο της Αθήνας και την παιδική χορωδία της ΕΛΣ, η «Ουράνια Πολιτεία» μας χάρισε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μια μυσταγωγική εμπειρία».