Πολιτισμος

Εργοτάξιο Τέχνης με έργα του Ελ Γκρέκο

Στις εξωτερικές πλευρές του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84287-170186.jpg

Τριάντα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου κοσμούν από σήμερα τις εξωτερικές πλευρές του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης που βρίσκεται υπό ριζική ανακαίνιση. Η υπαίθρια έκθεση έργων του Ελ Γκρέκο πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και θα παραμείνει στον χώρο του εργοταξίου για έξι μήνες και οι πίνακες έχουν καλυφθεί με ειδικό υλικό που τους προστατεύει από τα γκραφίτι. Φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του Έλληνα ζωγράφου.

image

Στο μεταξύ μέσα στις μέρες των εορτών στην Εθνική Γλυπτοθήκη (στο πάρκο Στρατού, στο Γουδή, όπου έχει μεταφερθεί η έδρα της Πινακοθήκης έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου) ξεκινά το στήσιμο της τελευταίας, χρονικά, έκθεσης που διοργανώνεται από την Ελλάδα για τον εορτασμό του έτους Γκρέκο και περιλαμβάνει την ψηφιακή προβολή των μεγάλων έργων που ο Θεοτοκόπουλος φιλοτέχνησε στο Τολέδο και το Εσκοριάλ, ανάμεσά τους την Ταφή του Κόμητος Οργκάθ, το Εσπόλιο (τον Διαμερισμό των Ιματίων του Ιησού), το Μαρτύριο του Αγίου Μαυρικίου, αλλά και τα σύνολα που βρίσκονται σε άλλα μοναστήρια κι εκκλησίες, όπως ο Άγιος Δομήνικος ο Παλαιός.

image

Η έκθεση αυτή, που θα εγκαινιαστεί με τη νέα χρόνια, θα συνοδεύεται από ειδική έκδοση με τις αναλύσεις των έργων που φιλοξενούνται (σε ψηφιακή μορφή) στην έκθεση, ενώ και το ημερολόγιο της Εθνικής Πινακοθήκης για το 2015, εκτός από σημαντικά έργα του Ελ Γκρέκο και λεπτομέρειες τους περιλαμβάνει και αναλυτικό κείμενο για τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη με την υπογραφή της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα και κοστίζει 10 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαριάννα Κάλμπαρη: Στις «Ικέτιδες» αφηγούμαστε όλο τον -όχι και τόσο γνωστό- μύθο
Μαριάννα Κάλμπαρη: «Στις "Ικέτιδες" θέλουμε να φωτίσουμε την προαιώνια πάλη ανάμεσα στα δύο φύλα»

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για το το έργο του Αισχύλου και τη δική της οπτική σε αυτό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.