Πολιτισμος

Βικτόρια Χίσλοπ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μεγάλο λάθος του Σούνακ - Θα έχει αντίδραση από τους Άγγλους»

Η διάσημη συγγραφέας παίρνει θέση στον απόηχο της ελληνοβρετανικής διπλωματικής διαμάχης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βικτόρια Χίσλοπ: Η φημισμένη Βρετανίδα συγγραφέας τοποθετείται για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και την ακυρωθείσα συνάντηση Μητσοτάκη - Σούνακ.
Την ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ © Victoria Hislop

Βικτόρια Χίσλοπ: Η φημισμένη Βρετανίδα συγγραφέας τοποθετείται για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και την ακυρωθείσα συνάντηση Μητσοτάκη - Σούνακ.

Την ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Έλληνα ομόλογό του, σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Βικτόρια Χίσλοπ, υπογραμμίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πιο θετικός στην προοπτική της Επανένωσης των Γλυπτών.

H Βικτόρια Χίσλοπ, της οποίας τα βιβλία συχνά διαδραματίζονται στην Ελλάδα ενώ έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, δήλωσε:

«Είναι σοκαριστικό. Αυτό είναι η μόνη λέξη. Είναι ένα μεγάλο λάθος για τον Σούνακ, πολύ αγενής και δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουν πει αυτό για παράδειγμα, όπως έγινε με τη Μόνα Λίζα έτσι είναι με τα Γλυπτά. Ήμουν χθες στον πρέσβη της Ελλάδας στο σπίτι του και ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκεί και ένας - ένας όταν μιλούσαν όλοι, το θέμα ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχουμε μια μεγάλη φιλία και τώρα κάνει ο πρωθυπουργός μας στην Αγγλία κάτι τέτοιο.

Βικτόρια Χίσλοπ: Πολλοί Άγγλοι πιστεύουν ότι τα Γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα

»Δεν έχω λόγια. Είναι πάρα πολύ κακό πράγμα, αλλά την ίδια στιγμή νομίζω ότι θα έχει αντίδραση από τους από τους Άγγλους, μια πολύ αρνητική αντίδραση, γιατί γενικά πάρα πολλοί Άγγλοι τώρα πιστεύουν ότι τα Γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα. Δεν είναι μειονότητα. Είναι πολλοί άνθρωποι και κάθε χρόνο πιο πολλοί. Λοιπόν, νομίζω είναι ένα λάθος», ανέφερε ακόμη η Χίσλοπ.

Η συζήτηση είναι πάντα η αρχή για την ειρήνη μεταξύ των χωρών επισήμανε η συγγραφέας, ενώ ερωτηθείσα αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού η συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής των Εργατικών, σημείωσε πως «ίσως να είναι αυτό αλλά γενικά όταν ένας πρωθυπουργός έρχεται, μπορεί να μιλήσει με άλλους πολιτικούς. Δεν ήρθε μόνο για την κουβέντα με τον Σούνακ, είναι ελεύθερος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.