Πολιτισμος

«Το Γ΄ Ράιχ στην εξουσία», του Ρ. Έβανς

Κυκλοφορεί σήμερα ο β΄ τόμος της τριλογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66065-133098.jpg

Ο δεύτερος τόμος της τριλογίας του Ρίτσαρντ Έβανς για το Τρίτο Ράιχ κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου.

Η μνημειώδης αυτή έκδοση της «Αλεξάνδρειας» εμφανίζεται σε μετάφραση Κώστα Αντύπα και επιμέλεια Ελένης Αστερίου. Έχει προηγηθεί «Η έλευση του Γ΄ Ράιχ» (μέχρι το 1933) και έπεται «Το Γ΄ Ράιχ στον πόλεμο» (1939-1945). Το  έργο στο σύνολό του είναι, πιθανότατα, το πληρέστερο και περιεκτικότερο όλων των εποχών για τη χιτλερική Γερμανία, συνδυάζοντας υποδειγματικά  εκλαϊκευση κι επιστημοσύνη.

Στο συγκεκριμένο τόμο (1933-1939) ο κ.  Έβανς -αναμιγνύοντας αφήγηση, περιγραφή, ανάλυση και πλήθος πηγών- εξετάζει λεπτομερέστατα, τομέα προς τομέα,  το πώς οι ναζί κέρδισαν τη Γερμανία, μετατρέποντάς τη σε μια μονοφυλετική και μονοκομματική πολεμική μηχανή. Ο Έλληνας αναγνώστης θα πληροφορηθεί ή θα εμπεδώσει τους μαζικούς φόνους των Ες Ντε, τον νομικό και πρακτικό αντισημιτισμό, την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936, τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πολεμική προετοιμασία και πολλά άλλα. Ο συγγραφέας ασχολείται τόσο με την «υψηλή πολιτική», όσο και με ιστορίες απλών, καθημερινών Γερμανών. 

Με άριστες κριτικές από τα σημαντικότερα αγγλόφωνα μίντια («New York Times», «Foreign Affairs», «Observer|, «New Yorker», «Publishers Weekly» κλπ), η τριλογία έχει πουλήσει πάνω από 250.000 αντίτυπα στ΄ αγγλικά και έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες. Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Έβανς είναι καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. 

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.