Πολιτισμος

Πέθανε ο Δημήτρης Χαλιβελάκης

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59900-119670.gif

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Χαλιβελάκης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο 3 Φεβρουαρίου, στις 14:00, από το Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο οποίο είχε διετελέσει, συλλυπείται την οικογένεια και τους φίλους του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά για το χαμό του δημοσιογράφου: «Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης διακρίθηκε για την αμεροληψία του κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, αλλά και για την προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα με το πολυσχιδές έργο του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης διέγραψε λαμπρή πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και έγραψε μυθιστορήματα σε διάφορα περιοδικά, σενάρια για την κρατική τηλεόραση και εξέδωσε τα βιβλία: «Έρωτες Αγίων», «Άγγελοι και Διάβολοι», «Η εξομολόγηση ενός Δημοσιογράφου», «Αιρέσεις και Δόγματα», «Πανόραμα του Ελληνικού Πολιτισμού».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής
Σέρχιο Πιτόλ: Η Τέχνη Της Γραφής

Το βιβλίο του Σέρχιο Πιτόλ «Η τέχνη της φυγής» (Δώμα, μετ. Αγγελική Βασιλάκου) είναι ο πρώτος τόμος της «Τριλογίας της μνήμης» του Μεξικανού συγγραφέα. Το ξεκίνησα και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.