Πολιτισμος

Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Μαρσία Ουάλας

Ήταν η «φωνή» της Έντνα Κράμπαμπελ και δασκάλα του Μπαρτ Σίμπσον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52458-106880.jpg

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός, Μαρσία Ουάλας, η οποία χάριζε τη φωνή της στην Έντνα Κράμπαμπελ τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου του Σπρίνγκφιλντ στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων «Οικογένεια Σίμπσονς». Για την ερμηνεία της στη σειρά η Μαρσία Ουάλας τιμήθηκε το 1992 με το τηλεοπτικό βραβείο Emmy. Με μαύρο χιούμορ, νεύρα και αρκετή βαρεμάρα απέναντι στο επάγγελμά της, σέξι και σεμνότυφη μαζί η Έντνα έμαθε να ανέχεται τις φάρσες του Μπαρτ, ενώ στα τελευταία επεισόδια της σειράς απέκτησε επίσης το ρόλο της συζύγου του θρήσκου γείτονα των Σίμπσονς, Ντεντ Φλάντερς.

image

Η Μαρσία Ουάλας είχε παλιότερα προσληφθεί από καρκίνο του μαστού, τον οποίο και νίκησε. Πέθανε στο σπίτι της και όπως δήλωσε ο γιος της Μάικ στην εφημερίδα Los Angeles Times έπασχε από πνευμονία και παρουσίασε επιπλοκές. «Ήταν αγαπητή σε όλους τους Σίμπσονς. Είναι μεγάλη η απώλεια για τους ανθρώπους που είχαν τη χαρά να την γνωρίζουν», δήλωσε ο παραγωγός της σειράς, Αλ Τζιν. Η πιο χαρακτηριστική ατάκα της Έντνα προς τους μαθητές της ήταν το «Κάντε αυτό που εννοώ και όχι αυτό που λέω» και το σαρκαστικό γελάκι της.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.