Πολιτισμος

Τι θα δούμε φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών;

Το νέο πρόγραμμά του είναι εδώ!

62222-137653.jpg
A.V. Team
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cinderella_mimoza_koike_jaeyong_an.jpg

Συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έθνικ, τζαζ, όπερα, θέατρο, ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, μπαλέτο, σύγχρονος χορός και κινηματογράφος συνθέτουν το πλέγμα του φετινού καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το οποίο και φέτος παραμένει ένας ισχυρός μαγνήτης της πολιτιστικής ζωής με πολλαπλούς πόλους που έλκει ακροατές και θεατές από ευρύ ηλικιακό φάσμα, μέσα από εκδηλώσεις –ανάμεσά τους, νέες παραγωγές– και διευρυμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το φετινό πρόγραμμα του Μεγάρου, ανανεωμένο με πρωτοποριακές ιδέες σε όλες τις κατηγορίες του θεάματος, αλλά και με τη συνέχεια των ήδη πετυχημένων συνταγών, έχει ήδη κερδίσει τα βλέμματα όλου του καλλιτεχνικού χώρου και αναμένεται ως τον Ιούνιο, να μετατρέψει τη Βασιλίσσης Σοφίας στον απόλυτο πολιτιστικό προορισμό.

image002.jpg

Το βλέμμα μαγνητίζει η λάμψη διεθνών αστέρων και αστερισμών του μουσικού στερεώματος, όπως η Anne-Sophie Mutter, η Φιλαρμονική του Λονδίνου, ο Sir Roger Norrington, ο Nikolai Luganski, η Chamber Orchestra Vienna-Berlin, ο Mikhail Pletnev, o Θεόδωρος Κουρεντζής, η Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, o William Christie, ο Τhomas Hengelbrock, η Elisabeth Leonskaja, o Fazil Say, η Liudmyla Monastyrska, ο Δημήτρης Πλατανιάς, το σύνολο Les Arts Florissants, ο Valery Sokolov, o Richard Galliano, το Nederlands Dans Theater I, o Michel van der Aa, τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο κ.ά.

Με βασικό πόλο έλξης τον κύκλο

Μεγάλες Ορχήστρες–Μεγάλοι Μαέστροι–Μεγάλοι Ερμηνευτές

Το Μέγαρο εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας και τον φημισμένο βιρτουόζο του πιάνου Nikolai Luganski [Νικολάι Λουγκάνσκι]. Διευθύνει ο Mikhail Pletnev [Μιχαήλ Πλετνιόφ] (18/11/2018). Εκρηκτική προμηνύεται η μουσική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον διάσημο τούρκο πιανίστα Fazil Say [Φάζελ Σάυ] και τον βρετανό αρχιμουσικό Sir Roger Norrington [Σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον] που θα βρίσκεται στο πόντιουμ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου (13/12/2018). Συγκλονιστική αναμένεται η ερμηνεία του Ρέκβιεμ του Μότσαρτ από το πολυβραβευμένο σύνολο Balthasar Neumann Ensemble and Choir [Σύνολο και Χορωδία Μπαλτάζαρ-Νώυμαν] υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και μουσικού διευθυντή του Thomas Hengelbrock [Τόμας Χένγκελμπροκ] (25/1/2019). Ο «μαέστρος-φαινόμενο» Θεόδωρος Κουρεντζής και η MusicAeterna έρχονται να ταράξουν τα νερά μέσα από τη δική τους εκδοχή για το Ρέκβιεμ του Βέρντι (16/4/2019). Η μεγάλη σταρ του βιολιού Anne-Sophie Mutter [Άννε-Ζοφί Μούττερ], πλαισιωμένη από την Chamber Orchestra Vienna-Berlin που απαρτίζεται από διεθνούς φήμης σολίστ της Φιλαρμονικής της Βιέννης και της Συμφωνικής του Βερολίνου, ερμηνεύει αποκλειστικά έργα Μότσαρτ (20/5/2019). Ο γερμανός πιανίστας Christopher Park [Κρίστοφερ Παρκ], ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς σολίστ της γενιάς του, συμπράττει με το κορυφαίο βιενέζικο σύνολο Wiener Concert-Verein [Βίνερ Κοντσέρτ-Φεράιν] υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη (16/3/2019), ενώ ο γάλλος δεξιοτέχνης του ακορντεόν και του μπαγιάν Richard Galliano [Ρισάρ Γκαλλιανό] ερμηνεύει Άστορ Πιατσόλλα με την ΚΟΑ. Στο πόντιουμ, ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης (21/2/2019). Όσο για τους φίλους του βιολιού, θα απολαύσουν φέτος στο Μέγαρο τον διακεκριμένο ουκρανό βιρτουόζο Βαλέρι Σοκόλοφ, ο οποίος εμφανίζεται με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που διευθύνει η Ζωή Τσόκανου (1/2/2019).

nikolai_lugansky_c_marco_borggreve_naaave_ambroisie.jpg

Στο πλαίσιο του κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές, η μεγάλη κυρία του πιάνου Elisabeth Leonskaja [Eλίζαμπετ Λεόνσκαγια] παρουσιάζει όλες τις σονάτες του Σούμπερτ, σε έναν πιανιστικό άθλο (20/10/2018, 29/11/2018, 27/3/2019) που θα διαρκέσει δύο καλλιτεχνικές περιόδους (2018–19 και 2019–2020).

Στο πρόγραμμα του κύκλου Όπερα–Μουσικό Θέατρο

Το χρυσό δίδυμο William Christie [Ουίλλιαμ Κρίστη] (διεύθυνση ορχήστρας)–Robert Carsen [Ρόμπερτ Κάρσεν] (σκηνοθεσία) και το σύνολο Les Arts Florissants παρουσιάζουν το σπάνιο προκλασικό λυρικό έργο Η όπερα του ζητιάνου [The Beggar’s Opera] των John Gay [Τζον Γκέυ] και Johann Christoph Pepusch [Γιόχαν Κρίστοφ Πέπους] (1 & 2/11/2018).

Ζωντανή σκηνική δράση και προβολές 3D-film δημιουργούν, στην όπερα δωματίου Blank Out του Michel van der Aa [Μισέλ φαν ντερ Άα], έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς συνδυασμούς που έχουμε δει μέχρι σήμερα επί σκηνής. Το λιμπρέτο βασίζεται σε έργο της ποιήτριας Ingrid Jonker [Ίνγκριντ Γιόνκερ], η οποία θεωρείται η Sylvia Plath της Νότιας Αφρικής (30 & 31/3/2019). Οι στοιχειωμένοι (28/2 και 1 & 2/3/2019) τιτλοφορείται η νέα παραγωγή-ανάθεση του Μεγάρου στον Δημήτρη Μαραμή, ένα μουσικό δράμα σε τρία μέρη (Το στοιχειό, Η χτισμένη, Ο βουρκόλακας), ενώ η σοπράνο Liudmyla Monastyrska [Λιουντμίλα Μοναστίρσκα] και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς υπόσχονται μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία σε ένα Γκαλά όπερας με την ΚΟΑ υπό τον Μίλτο Λογιάδη (1/12/2018).

luidmyla_monastyrska_c_img_artists.jpg
Luidmyla Monstyrska

Στο πλαίσιο του κύκλου Χορός

Το πρωτοποριακό Nederlands Dans Theater 1, που καθηλώνει το κοινό κάθε φορά που εμφανίζεται στο Μέγαρο, παρουσιάζει χορογραφίες των Sol Leόn [Σολ Λεόν]–Paul Lightfoot [Πωλ Λάιτφουτ] και της Crystal Pite [Κρύσταλ Πάιτ] καθώς και το νέο έργο του Marco Goecke [Μάρκο Γκαίκε] που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αυτό τον Σεπτέμβριο (2–5/2/2019).

Οι φίλοι του χορού μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν: την Ομάδα χορού Griffόn στο νέο έργο με τίτλο Elizabeth της Ιωάννας Πορτόλου (4–6/4/2019), τη χορογραφία A Line.

Supreme του Andrea Rama [Aντρέα Ράμα] (28 & 29/11/2018), το Requiem, a choreographed portrait των Αλέξη Τσιάμογλου και RoughCut (11 & 12/1/2019), την περφόρμανς του Breaking Art II (8/3/2019) με πρωτότυπα έργα από νέους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο ομώνυμο εργαστήριο της χορογράφου-εκπαιδευτικού Σοφίας Μαυραγάνη και του μουσικού-συνθέτη Θάνου Πολυμενέα-Λιοντήρη, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι. Ο κύκλος κλείνει με δύο ιδιαίτερες βραδιές, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζεται το Requiem for Aleppo (19 & 20/4/2019), μια νέα χορογραφία βασισμένη σε ιστορίες σύρων προσφύγων (σε συνεργασία με το Syrian Relief Fund).

Η περσινή επιτυχία του Megaron Underground

Ενός καινοτόμου κύκλου εκδηλώσεων στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, έναν καινούργιο χώρο θέασης και ακρόασης στον πυρήνα του Μεγάρου όπου φιλοξενήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα sold-out Μαθήματα πολέμου που συνεχίζονται και φέτος (Σεπτέμβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2018), ώθησε το ΜΜΑ να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με νέες θεατρικές παραγωγές όπως Το πείραμα (Θέατρο@Μegaron Underground) αλλά και με αναπάντεχες συναντήσεις της «κλασικής» με την παραδοσιακή ή την ηλεκτρονική μουσική και τον αυτοσχεδιασμό.

Για δεύτερη χρονιά, συνεχίζεται ο κύκλος With a Τwist

Που εγκαινιάστηκε πέρυσι, δημιουργώντας απροσδόκητες διαφοροποιήσεις του κλασικού και του αναμενόμενου: το προετοιμασμένο πιάνο με εφέ συνυπάρχει με την κινούμενη εικόνα (19/2/2019), το modern classic συνδυάζεται με ονειρικά οπτικοακουστικά περιβάλλοντα (15/3/2019), η άρπα και η φωνή διαλέγονται με τον ηλεκτρονικό ήχο (9/4/2019) και ο Μπαχ συναντά τον Κολτρέιν (23/4/2019).

Το Μέγαρο των παιδιών

Δημιουργεί έναν φαντασμαγορικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους, όπου η Σταχτοπούτα του Jean-Christophe Maillot [Ζαν-Κριστόφ Μαγιό] ταξιδεύει πάνω στο Φτερωτό Άλογο του Νίκου Καζαντζάκη, με οδηγό Το Γαλάζιο Πουλί του Maurice Maeterlinck [Μωρίς Μαίτερλινκ] και συνοδοιπόρους τον Αμάλ και τους νυχτερινούς επισκέπτες του Giancarlo Menotti [Τζανκάρλο Μενόττι].

ekpaideftika_gia_vrefi.jpg

Στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά (Οκτώβριος 2018–Απρίλιος 2019) Το Φτερωτό Άλογο, ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη, σε θεατρική διασκευή του σκηνοθέτη Βασίλη Μαυρογεωργίου και μουσική Νίκου Κυπουργού (σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Μαθιουδάκης). Οι 12 ηθοποιοί και μουσικοί του θιάσου ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας στη μακρινή Ανατολή, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών, παίζοντας ζωντανά μουσική και φωτίζοντας έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Μια ακόμη πρωτιά για το Μέγαρο φέτος! Ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος αποκτά τη δική του τριήμερη γιορτή! Το πρόγραμμα του 1ου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Κατάλληλο κάτω των 18» περιλαμβάνει σε πρώτη πανελλήνια προβολή 40 ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από 20 χώρες σε 15 γλώσσες καθώς και εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές εμπειρίες, παιχνίδια και συζητήσεις με διεθνείς καλεσμένους (7–9/12/2018).

Από τον φετινό προγραμματισμό δεν λείπει η αγαπημένη σειρά Κυριακή πρωί στο Μέγαρο, όπου το ενδιαφέρον μονοπωλεί φέτος η Κλειώ, μια άτακτη και φιλομαθής δεκάχρονη, που ταξιδεύει στο μουσικό χωροχρόνο (4/11 & 25/11/2018, 27/1 & 17/3/2019), με τη βοήθεια ενός μαγικού βιβλίου και ενός πνευστού πήλινου οργάνου, για να γνωρίσει την ιστορία και τη μουσική των λαών από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα (ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση: Σοφία Τοπούζη).

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίζονται

Τα φώτα σβήνουν, η σκηνή φωτίζεται και η παράσταση αρχίζει: μουσική, παιδική όπερα, μπαλέτο, θέατρο σκιών, μουσικό θέατρο και όχι μόνο! Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής προτείνουν φέτος στο νεανικό κοινό –αλλά και στους μεγάλους– την αριστουργηματική παιδική όπερα Ο Αμάλ και οι νυχτερινοί επισκέπτες του Giancarlo Menotti [Τζανκάρλο Μενόττι] σε ελληνική μετάφραση (21/12/2018).

Η Σταχτοπούτα μεταμορφώνεται σε μια ποιητική και χιουμοριστική χορογραφία από τον Jean-Christophe Maillot [Ζαν-Κριστόφ Μαγιό]. Ο γάλλος χορογράφος ανακαλύπτει κρυφές πτυχές των χαρακτήρων του έργου, τους οποίους ενσαρκώνουν οι χορευτές των περίφημων Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο, και πλάθει μια Σταχτοπούτα συγκινητική, γεμάτη ζωντάνια, μέσα από την κωμική ατμόσφαιρα της μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ (21–29/12/2018).

Το αριστούργημα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου που μιλά για τοπία με μυστηριώδη πλάσματα και φτερωτά όντα, Το Γαλάζιο Πουλί (22–29/12/2018) του Maurice Maeterlinck [Μωρίς Μαίτερλινκ] ανοίγει τα φτερά του και πετά, αυτά τα Χριστούγεννα, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, σε μια παράσταση που σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου (διασκευή-κείμενο Στρατής Πασχάλης). Πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Γιάννης Στάνκογλου, πλαισιωμένοι από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Τα φετινά Χριστούγεννα ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Χαβάη! Ο Ηλίας Καρελλάς ετοίμασε μια ανεπανάληπτη περιπέτεια με άρωμα καλοκαιριού, γεμάτη μουσική, χρώμα και κύμα! Συνταξιδιώτες του, η ανατρεπτική μπάντα των Burger Project και ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου σε ρόλο-έκπληξη (21–30/12/2018). Αλλά όπου κι αν ταξιδέψει ο αγαπημένος μας ήρωας, θα επιστρέψει στο Μέγαρο, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών, Το σπίτι του Καραγκιόζη, στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Φουαγιέ ισογείου, η οποία εγκαινιάζεται αυτή τη σεζόν (Νοέμβριος 2018–Απρίλιος 2019).

Θρησκευτικότητα αλλά και κοσμική αγαλλίαση αποπνέουν τα έργα που θα ακουστούν στο χριστουγεννιάτικο επετειακό ρεσιτάλ της Ουρανίας Γκάσιου (23/12/2018), με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου (1993).

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, φορέστε την καλή σας διάθεση και ελάτε στο καθιερωμένο Εορταστικό γκαλά με την ΚΟΑ, τη σοπράνο Βάσια Αλάτη, τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου (30/12/2018).

Το Μέγαρο διευρύνει τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη σπουδαιότητα της ενασχόλησης των παιδιών με τη μουσική, και προτείνει στο κοινό προγράμματα που απευθύνονται ακόμη και σε βρέφη 8 μηνών («Μαμά, ώρα για μουσική!», 18/11/2018–31/3/2019) αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες (6–12 χρονών «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!», 2/12/2018–7/4/2019). Για τους ενήλικες έχουν επίσης προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, masterclasses ακορντεόν (23/11/2018) και διεύθυνσης ορχήστρας (21–25/1/2019), μια πρωτότυπη διαδραστική συζήτηση (28/11/2018, Σύγχρονη μουσική: μουσική από την κόλαση;), εργαστήρια σύνθεσης νέων συνθετών (11/5/2019) κ.ά.

kleiw_sxediasmos_post_spectacular_office.jpg

Σταθεροί και νέοι πόλοι έλξης

Συνδυάζονται στον προγραμματισμό της σεζόν 2018–2019. Το ενδιαφέρον των θεατών μαγνητίζουν δημοφιλείς κύκλοι όπως το Adagio–Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα (16–22/4/2019), η Παλαιά Μουσική (1/11/2018–22/4/2019), οι Συναυλίες των Μουσικών της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (12/10 «Το Άξιον εστί», 16/11 «Οι Μουσικοί της Καμεράτας συναντούν τους Deep Purple», 21/12/2018 «Ο Αμάλ και οι νυχτερινοί επισκέπτες», 3–9/1, 9/3, 10/4 και 7/5/2019) και τα Μουσικά πορτρέτα, με αφιερώματα στον στιχουργό και λογοτέχνη Μάνο Ελευθερίου (26 & 27/10/2018), στους συνθέτες Χρίστο Θεοδώρου (8/12/2018), Γιώργο Τσοντάκη (14/1/2019), Κώστα Γρηγορέα (25/2/2019), Γιώργο Μουζάκη (6/3/2019) και στον μουσικό performer των κρουστών Νίκο Τουλιάτο (26/1/2019).

Νέοι πόλοι έλξης δημιουργούνται από έλληνες και ξένους σολίστ που θα προσεγγίσουν διαφορετικά ρεπερτόρια –από το Μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα– καταθέτοντας την προσωπική τους ερμηνεία στο πλαίσιο των κύκλων Βιολί (8/10/2018–20/5/2019), Franz Lizst (16/10/2018–20/3/2019), Sergei Rachmaninov (1/4/2018–6/4/2019), Αlfred Schnittke (13/10/2018 & 14/11/2018), Leonard Bernstein (31/10/2018), Aκορντεόν (24/11/2018–13/4/2019) και 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (9–11/11/2018).

O κύκλος Γέφυρες

Εδώ και 22 χρόνια, αναδεικνύει κρυφές και φανερές συνάφειες ανάμεσα στις τέχνες και στα ποικίλα μουσικά είδη, ενώ προχώρησε και σε ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις που έφεραν στο φως ένα συχνά άγνωστο και ανεκμετάλλευτο νεανικό καλλιτεχνικό δυναμικό μέσα από τη σειρά ακροάσεων Ανοιχτές Πλατφόρμες (από Τρίτη 9/10/2018 και κάθε Τρίτη) αλλά και μέσα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για ταινία animation (13/5/2019). Το φετινό πρόγραμμα είναι πολυδιάστατο και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σύγχρονη όπερα-περφόρμανς με κυβερνο-πανκ αισθητική Το σπήλαιο της Έλλης Παπακωνσταντίνου (Fulbright Artist’s Award 2018-2019) και της πολυβραβευμένης ομάδας ODC Ensemble (9 & 10/10/2018), την «Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης» σε πρώτη εμφάνιση με τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου (4 & 5/12/2018), έθνικ και τζαζ συναυλίες, ακόμα και ροκ αφιερώματα στον David Bowie (18/5/2019) και στους Rolling Stones (23 & 24/3/2019) με την Not the Rolling Stones Band! Καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια της σειράς Γέφυρες: Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

natassa_bofiliou.jpg

Ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις επιλεγμένων παραστάσεων όπερας, μπαλέτου και θεάτρου

Θα απολαύσουν για μια ακόμη χρονιά οι φίλοι της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με κορυφαίους διεθνείς πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης (MET HD LIVE / Όμιλος ΑΝΤ1), το Μπαλέτο Μπολσόι (The Bolshoi Βallet Live / Pathé Live) και το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (Νational Theatre Live / Βρετανική Πρεσβεία & Βρετανικό Συμβούλιο).

Στον φετινό καλλιτεχνικό προγραμματισμό συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι δύο συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη (13 & 14/2/2019, «P.S. I Love You»), οι συναυλίες της ΚΟΑ και οι παραγωγές του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Παράλληλα, συνεχίζονται και φέτος οι εκδηλώσεις λόγου και διαλόγου του Megaron Plus με τη συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και διανόησης.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.