Πολιτισμος

Ο διαγωνισμός για το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών σε καλεί!

Η τελετή των βραβείων της Ε.Ο.Κ.Ε. θα γίνει στις Βρυξέλλες το Δεκέμβριο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arheio_lipsis.jpg

Η ώρα για την ανάδειξη των πολιτιστικών ταυτοτήτων, των ευρωπαϊκών αξιών και της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει φτάσει! Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) καλεί τις οργανώσεις και τους απλούς πολίτες που δραστηριοποιούνται για μια καλύτερη Ευρώπη να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για το Βραβείο της κοινωνίας των πολιτών, το οποίο φέτος εστιάζεται στην προώθηση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τις αξίες, την ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Η προθεσμία είναι η 7η Σεπτεμβρίου 2018.

18_217-webbanner-en_1.jpg

Η ΕΟΚΕ, η οποία εκπροσωπεί την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στο επίπεδο της ΕΕ, εγκαινίασε τη διαδικασία απονομής του βραβείου ―συνολικού ύψους 50.000 ευρώ― τον Ιούνιο. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε πέντε, κατ’ ανώτατο όριο, νικητές και θα επιβραβεύσει καινοτόμες πρωτοβουλίες που συνέβαλαν σημαντικά στη διευθέτηση των ακόλουθων προκλήσεων:

  • Στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πολλαπλές συνιστώσες και τον πλούτο των ευρωπαϊκών ταυτοτήτων.
  • Στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του πολιτιστικού πλούτου της Ευρώπης.
  • Στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.
  • Στην προαγωγή των ευρωπαϊκών αξιών, όπως του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου.

Ο πλήρης κατάλογος των προϋποθέσεων και το έντυπο ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΕΟΚΕ.

Για το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών που απονέμει η ΕΟΚΕ μπορούν να διαγωνιστούν όλες οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δραστηριοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο. Μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν απλοί ιδιώτες.

Η τελετή απονομής των βραβείων έχει οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες.

Το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών, το οποίο διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά, θεσμοθετήθηκε από την ΕΟΚΕ με σκοπό την επιβράβευση και την ενθάρρυνση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και επιτευγμάτων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ή/και απλών ιδιωτών που συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση των κοινών αξιών που προάγουν την ευρωπαϊκή συνοχή και ολοκλήρωση.

Η ενθάρρυνση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Ελλάδας για την υποβολή αίτηση υποψηφιότητας για το Βραβείο της κοινωνίας των πολιτών που θα απονεμηθεί από την ΕΟΚΕ το 2018 συμβάλλει στην ευρεία αναγνώριση αξιόλογων σχεδίων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.