Πολιτισμος

Πέθανε η καλτ «Αγριόγατα» Haji (video)

Υπήρξε προσωπική ανακάλυψη του σκηνοθέτη Ρας Μέγιερ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ηλικία 67 ετών πέθανε η ηθοποιός Haji – μία εκ των πρωταγωνιστριών της καλτ κινηματογραφικής ταινίας “Faster Pussycat! Kill! Kill!” (ελληνικός τίτλος: Οι Αγριόγατες, 1965) του σκηνοθέτη – φετιχιστή του υπερμεγέθους γυναικείου στήθους και λάτρη του σεξ και της βίας, Ρας Μέγιερ.

Το πραγματικό όνομα της Καναδής ηθοποιού ήταν Μπάρμπαρα Κάτον και έχει εμφανιστεί σε άλλες ταινίες του Μέγιερ, όπως το Motor Psycho και Supervixens (Σούπερ Τσούλες). Η Haji ήταν προσωπική ανακάλυψη του Μέγιερ. Την εντόπισε σε ένα κλαμπ στριπτίζ και της πρότεινε ένα μικρό ρόλο στο Motor Psycho. Σε συνέντευξή της η Haji παραδέχθηκε να λέει κάποτε στον Μέγιερ «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από ηθοποιία- υποκριτική». Και ο Μέγερ απάντησε: «Μην σε νοιάζει μωρό μου. Θα σου μάθω τα πάντα». «Κάπως έτσι έκανα ταινίες. Δεν ήμουν ποτέ καλή ηθοποιός, αλλά πέρασε υπέροχα», είχε πει η Haji.

n

Οι «Αγριόγατες» είναι τρεις ωραίες και σέξι χορεύτριες που λατρεύουν τα γρήγορα αμάξια. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ταινίας και χάρη στην μεγαλοφυή σκηνοθεσία του Μέγερ οι διαφορετικοί χαρακτήρες των κοριτσιών θα καθορίσουν την εξέλιξη της δράσης. Θα δολοφονήσουν το Απόλυτο Αρσενικό, θα πάρουν ως όμηρο την κλασική χαζοχαρούμενη ερωμένη του και θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι φυγής στην καυτή έρημο, όπου θα βρουν καταφύγιο στο ράντσο ενός... ανώμαλου γέρου και του πανέμορφου αλλά καθυστερημένου γιου του και του «πιο αδιάφθορου δεν γίνεται» αδερφού του. Και τα κορίτσια θα καταστρώσουν σχέδιο για να κλέψουν την περιουσία του γέρου. Από τις αγαπημένες ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο. Δείτε το τρέιλερ:

Λ.Χ.