Πολιτισμος

Πέθανε ο συγγραφέας Ίεν Μπανκς

Μόλις πριν από δύο μήνες είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42925-90310.jpg

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σκοτσέζος συγγραφέας, Ίεν Μπανκς, από καρκίνο της χοληδόχου κύστεως. Τον Απρίλιο ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι έπασχε από την ασθένεια, ότι αυτή βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο καρκίνο και ότι δεν του είχε απομείνει πολύς χρόνος ζωής. «Το συμπέρασμα είναι τώρα, φοβάμαι, πως ως ασθενής με προχωρημένο καρκίνο της χοληδόχου κύστεως, δεν έχω παρά “μερικούς μήνες” ζωής και είναι εξαιρετικά απίθανο να ζήσω περισσότερο από ένα χρόνο», είχε γράψει στην ιστοσελίδα του. Αμέσως μετά τη διάγνωση και με το χαρακτηριστικό του σκληρό χιούμορ ζήτησε από τη σύντροφό του να του κάνει την τιμή να τον παντρευτεί ώστε να γίνει χήρα του. Ο γάμος έγινε στο ξενοδοχείο Inverlochy Castle Hotel στα Χάιλαντς και το ταξίδι του μέλιτος, ο Ίεν και η Αντέλ το έζησαν στο Παρίσι και στη Βενετία.

Ο Μπανκς έχει γράψει έως και 20 έργα, εκ των οποίων τα δέκα ήταν επιστημονικής φαντασίας και τα υπέγραφε ως "Ίεν Μ Μπανκς". Γνώρισε την επιτυχία με την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός του, το 1984, «The Wasp Factory» (Εργοστάσιο σφηκών), το οποίο είχε κερδίσει μία θέση στα 100 καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα, σε μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 1997 από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstone και το βρετανικό «Channel 4». Το τελευταίο μυθιστόρημά του «The Quarry», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιουνίου. Εν μέρει είναι μια αυτοβιογραφία του Μπανκς καθώς ο κεντρικός ήρωας Γκάι πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο και μη θεραπεύσιμο στάδιο.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.