Πολιτισμος

Next big thing

Για αυτούς θα μιλάμε αύριο

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 640
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γράφουν: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Φιλίππα Δημητριάδη, Μάκης Μηλάτος, Γιάννης Νένες, Ηρώ Παρτσακουλάκη, Στέφανος Τσιτσόπουλος


Μάξιμος Στεργίου

©Πηνελόπη Μασούρη

Ο νεαρός επιμελητής και σύμβουλος τέχνης ξεκίνησε απο την συνεργασία του με το Fondation Alexandre Iolas και έπειτα διοργάνωσε και επιμελήθηκε μία σειρά από σημαντικές εκθέσεις σε απροσδόκητα μέρη όπως τα Amanzoe Hotel, Zonar’s, Coocoovaya. Πρόσφατα επιμελήθηκε και διοργάνωσε την πρώτη έκθεση με εμπορικό χαρακτήρα στην ιστορία του Μουσείου Μπενάκη (κεντρικό κτίριο), στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου προγράμματος Global Leadership Program με τίτλο «Ministry for Tomorrow» του Greek Economic Forum. Η έκθεση θα επαναληφθεί το Φεβρουάριο του ’18 σε ιδιωτική λέσχη στο Λονδίνο. Ο ίδιος λέει ταπεινά: «Προτιμώ να κινούμαι αθόρυβα και να προβάλλονται αυτά που κάνω κι όχι εγώ ο ίδιος. Αυτό που επιθυμώ είναι να φέρνω τον κόσμο σε επαφή με την τέχνη και να του δίνω κίνητρο να τη δει με μία διαφορετική ματιά». Μεταξύ άλλων επί επιμέλειας Στεργίου έχουν εκτεθεί έργα των Andy Warhol, Fernando Botero, Martin Kippenberger, Pablo Picasso Alberto Giacometti και Henri Matisse. -Φ.Δ.


Λευτέρης Σαμψών
©Γιώργος Κούζιλος

Γνωστή αθηναϊκή φωνή από ταινίες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά διαφημιστικά αλλά και από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές και τα τρέιλερ του Antenna TV. Παράλληλα συνθέτει μουσική και τραγούδια για τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις. Η γέννηση των δύο γιων του τού έδωσε το έναυσμα για την ολοκλήρωση ενός μουσικού-εικαστικού project, του «Αntigravity Βoots», που «μεταφέρει» την ιστορία του κάθε τραγουδιού μέσα από διαφορετικές κινηματογραφικές τεχνικές και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018. Δύο singles από αυτό είναι υποψήφια για τα παγκόσμια βραβεία Independent Music Awards (έναν θεσμό κύρους με έδρα τις ΗΠΑ), που θα δοθούν στις 27 Ιανουαρίου 2018. -Γ.Ν.


Τζωρτζίνα Λιώση

©Νίκος Μαλιάκος

Από το «Ταμάμ» και το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, η Τζωρτζίνα Λιώση βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Lolita Reversed» του Χρήστου Καρασαββίδη ακροβατώντας με χάρη ανάμεσα στην παιδικότητα και τον ερωτισμό, κάνοντας το ρόλο talk of the town. Από τις 19 Ιανουαρίου θα πρωταγωνιστεί στα «Τέσσερα κοριτσάκια» του Πάμπλο Πικάσο, οπότε αναμένεται κι άλλος γύρος συζητήσεων. -Φ.Δ.


Ιωάννης Σολωμόζης


Δημιούργησε πριν τρία χρόνια τη SØLØ, που ασχολείται με οτιδήποτε μπορεί να φτιαχτεί από ύφασμα. Τα βραβεία και η δημοσίευση της δουλειάς του «Jungle print» στον οδηγό της Pantone έφεραν διεθνή αναγνώριση. «Κατάλαβα ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν απλά ένα πανί με εντυπωσιακά σχέδια. Θέλει, όταν το έχει, να νιώθει έστω και για λίγο πως είναι μέρος της SØLØ. Δεν μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε απλά έναν καναπέ που να χρειάζεται να πασχίσουμε να δηλώσουμε ότι είναι μια ανατρεπτική δημιουργία. Θέλουμε αυτός που θα φτάσει στα χέρια του να νιώθει την ιστορία που έχουμε να πούμε και την ιδιαιτερότητά του». Το 2018 θα ανοίξει το πρώτο SØLØ Store στο Κολωνάκι – ένα από τα έξι καταστήματα που θα ανοίξουν στην Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης συνεχίζονται οι συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, ενώ για το καλοκαίρι ο Ιωάννης Σολωμόζης τολμά μια σειρά swimwear. «Θα κολυμπήσουμε στα βαθιά. Κυριολεκτικά. Έτσι όπως μας αρέσει, για να εξελισσόμαστε». -Φ.Δ.


Kid Moxie


Ίσως απορήσουν κάποιοι που περιλαμβάνουμε σε ένα αφιέρωμα: next big thing ένα πρόσωπο που έχει πίσω του μια δεκαετία δραστηριότητας και στη μουσική και στο σινεμά. Όμως μόλις πρόσφατα η μουσικός (και ηθοποιός) Kid Moxie (Έλενα Χαρμπίλα) άνοιξε παρτίδες με το αθηναϊκό κοινό, με την πρώτη της συναυλία πριν από μερικές ημέρες, και αυτό σημαίνει πως στο επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσει πολύ. Με ηλεκτρονικούς και noir pop ήχους, με διεθνείς συνεργασίες επιπέδου, με μια δισκογραφία που έχει ήδη εκτιμηθεί διεθνώς, η Kid Moxie, που είναι ίσως πιο γνωστή στο LA απ’ ό,τι στην Αθήνα, έκανε ήδη το πρώτο βήμα για μια πιο στενή επαφή με την Ελλάδα και ακολουθούν περιοδεία και καινούργιος δίσκος. Welcome home, Kid Moxie. -Μ.Μ.


Σίσσυ Τουμάση

© Θανάσης Καρατζάς

Ξεχώρισε στη βραβευμένη ταινία  του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence» και πέρυσι στον «Αύγουστο» του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Σήμερα πρωταγωνιστεί στο σπουδαίο έργο του Ερρίκου Ίψεν «Η αγριόπαπια», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος θα την εμπιστευτεί ξανά στη νέα του παράσταση «Το ευχαριστημένο» που ξεκινά από 22 Φεβρουαρίου, επίσης στο Θέατρο Πορεία. Από ανήσυχη έφηβη εξελίχθηκε σε υποσχόμενη ηθοποιό με σημαντικές συνεργασίες «χάρη σε έναν συνδυασμό τύχης και σκληρής δουλειάς», όπως λέει η ίδια. Το κλασικό έργο του Ίψεν είναι πρόκληση, αλλά και η «πιο ωραία της συνεργασία, κοντά σε συντελεστές που θαυμάζει και της μαθαίνουν πολλά». - Η.Π.


Ζακλίν Λέντζου

©Θανάσης Καρατζάς

Από τα πιο κοχλάζοντα και σπαρταριστά πρόσωπα του νέου ελληνικού σινεμά – μια sui generis σκηνοθέτις που με την «Αλεπού» (2016) και το «Hiwa» (2017), και οι δύο μικρού μήκους, κατάφερε να κάνει έναν κινηματογράφο όπου όνειρο και πραγματικότητα, ρεαλισμός και ποίηση, συνθέτουν μια ολόδική της γλώσσα κι έναν εκφραστικό κώδικα που τόσο έχει ανάγκη ο νέος ελληνικός κινηματογράφος. Από τον Ίψεν έως τον Σάλιντζερ και από τη Μανίλα έως την Αθήνα, οι ήρωες των δύο ταινιών της βιώνουν άγριες και απελπισμένες ενηλικιώσεις, διαψεύσεις και ζωές μέσα σε κινούμενη άμμο. «Χεράτη» κάμερα, υπαρξιακή παρατήρηση και ίλιγγος συνάμα, ομαδική δουλειά, και ορίστε μια σκηνοθέτις που μας κάνει με αδημονία να περιμένουμε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία. Και για το 2018, Ζακλίν; «Απότομη συνειδητοποίηση: 2018 ίσον η τελευταία μου χρονιά πριν τα 30 / Θα αποπειραθώ να γυρίσω την πρώτη μου ταινία μεγάλου μήκους / Θα κάνω συνεχείς ασκήσεις ψυχραιμίας / Βιβλίο. Να γράψω, να διαβάζω / Κραβμαγκά: σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία / Μουσική. Η Λέξη, λέξεις». -Στ.Τσ.


Αγγελιάννα Κορωνιού

© Χρήστος Σαρρής

Ναι, η Αγγελιάννα Κορωνιού, aka Foxylady, είναι μια τατού καλλιτέχνις που δεν φοβάται να σπάσει κάθε σοβαροφανή προσέγγιση στο «σπορ» – αυτό είναι από μόνο του μια αιτία να την επισκεφτείς και να την προτιμήσεις στο tattoo studio της Καλλιθέας, όπου ασκεί την τέχνη! Τα «φλασάκια» της έχουν χιούμορ και μια σχεδιαστική γραμμή που παραπέμπει κατευθείαν σε μια τρυφερή και girlie άποψη για τη ζωή και τον κόσμο. Ναι, fun, ξεγνοιασιά αλλά και κάποια ξεκαρδιστικά ταγκ-αναγραμματισμούς τύπου «Ξεφάρωσες» (ένας πανύψηλος φάρος για να ψαρώνουν και τα πλοία και οι ναυτικοί), «Φακόφ» (ένας φακός νύχτας με τσαμπουκαλεμένες ανησυχίες) και το κορυφαίο «Κάρμα οφθαλμών» (ένα τρίτο μάτι - συνείδηση). Και κάπου εδώ ερχόμαστε και στη δεύτερη ιδιότητα. Φυλάξου, αν θες: η Αγγελίνα Κορωνιού πυγμαχεί με την ομάδα του Golden Corner της Καλλιθέας. Που πάει να πει, όμως, και έξω από τα κλισέ περί «άγρια θηλυκά» η Foxylady είναι κουλ. Ξέρει λόγω αθλήματος να μη λειτουργεί εν βρασμώ, να κοντρολάρει τον εγωισμό της και να τραβάει μπροστά. Και για το 2018 οι στόχοι είναι: «Να γίνω Πυγ-μάγος! Και στο box και στο τατού, όλα άλλωστε ζωγραφική είναι»-Στ.Τσ.


Απόστολος Κίτσος

Διακρίθηκε ως ερμηνευτής στην 4η Ακρόαση της εταιρείας Μικρής Άρκτου. Συνεργάστηκε με την Έλλη Πασπαλά και τη συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra του Κώστα Ηλιάδη, και με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και την ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά «Κάτι παράξενο», ένας κύκλος μελοποιημένων ποιημάτων σε συνεργασία με τον τραγουδοποιό Μιχάλη Καλογεράκη. Ενορχηστρώνοντας και ερμηνεύοντας μελοποιημένα ποιήματα των Μιχάλη Γκανά και Μάνου Χατζιδάκι με ένα φρέσκο τρόπο έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει. -Γ.Δ.


Ladolea

©Θανάσης Καρατζάς

Τα premium λάδια τους ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσα σε κεραμικά δοχεία εξαιρετικού design κι εκείνοι καλά-καλά δεν έχουν πατήσει τα 30. Όλα ξεκίνησαν ένα φθινόπωρο στο χωριό, όταν τα αδέρφια Πάνος και Θάνος Κλουτσινιώτης, ένας χημικός μηχανικός κι ένας οικονομολόγος, έκαναν διακοπές στο Μελίσσι Κορινθίας. Οι ελαιώνες είχαν βαρύνει από τον άγουρο ακόμα καρπό της ελιάς κι εκείνοι, αφού είχαν μείνει αρκετές ημέρες, αποφάσισαν να βιώσουν διαφορετικά αυτή την επίσκεψη στον τόπο καταγωγής τους. Βοήθησαν για πρώτη φορά στη συγκομιδή, είδαν την ελιά να μεταμορφώνεται σε χρυσό ελαιόλαδο και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, το brand τους «Ladolea» κατακτά με σταθερά βήματα τη διεθνή αγορά. - Η.Π.


2WO+1NE=2

Το brand ρούχων 2WO+1NE= 2 δημιουργήθηκε από τη Στέλλα Παναγοπούλου και τη Βαλίσια Γκότση. Γνωρίστηκαν στη σχολή σχεδίου μόδας και λόγω των κοινών εικαστικών εμμονών τους κατάλαβαν ότι θα δουλέψουν μαζί. To concept πίσω από το 2WO+1NE= 2 βασίζεται στην ιδέα του νομαδισμού. Κάθε συλλογή εμπνέεται και παίρνει το όνομά της από μία διαφορετική πόλη του κόσμου – αντλούν στοιχεία από τη μουσική και καλλιτεχνική σκηνή, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο, τους κατοίκους της. «Καθώς το 2017 είναι ο πρώτος χρόνος του brand δεν είχαμε εξωπραγματικές απαιτήσεις. Ωστόσο έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τo Showroom 10 στην Αθήνα καθώς και με το Nob Agency στη Μόσχα, που μεταξύ άλλων συνεργάζεται με περιοδικά όπως το Bazaar και το L’Officiel Russia». Το 2018 θα παρουσιάσουν τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 με το όνομα «Praha». Δεν θα έχει την κλασική μορφή παρουσίασης με catwalk, αλλά θα είναι αποτέλεσμα μiας συνεργασίας με διάφορους καλλιτέχνες από το χώρο των τεχνών. -Φ.Δ.


Γιάννης Σοφολόγης

©Kiki Papadopoulou

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ενώ άφησε στη μέση τις Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο. Με την Αμαλία Καβάλη δημιούργησαν μία από τις πιο συζητημένες παραστάσεις της χρονιάς. Η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη» ξεκίνησε στο Bob Theater Festival το 2016 με την πρώτη 15λεπτη εκδοχή της. Κέρδισε το πρώτο βραβείο. Φέτος ήρθε η ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου για δύο κύκλους παραστάσεων στο Bios κερδίζοντας διά βοής το αθηναϊκό κοινό. Περιμένουμε τη συνέχεια. -Γ.Δ.


Διονύσης Γραμμένος

Ο ταλαντούχος μαέστρος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 21 ετών με τη Vienna Chamber Orchestra και έκτοτε έχει διευθύνει ορχήστρες όπως η Hofer Symphoniker, ενώ για τη φετινή σεζόν είναι προσκεκλημένος αρχιμουσικός των Canadian Opera Company στο Τορόντο. Εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Barbican Center του Λονδίνου αλλά και σε ζωντανές συναυλίες για το BBC Radio-3 και ORF της Αυστρίας. Έχει τιμηθεί με το παγκόσμιο βραβείο Τέχνης «Leonardo da Vinci». Ηχογραφεί για τις εταιρείες Warner Classics και Νaive. Είναι ο ιδρυτής και μουσικός διευθυντής της νεοσύστατης Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ένα σημαντικό εγχείρημα με το οποίο επιχειρείται να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στην ορχηστρική παιδεία και εκπαίδευση νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο με εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες. -Γ.Δ.


Anna Vs June / Άννα Παπαϊωάννου

©Καρολίνα Κρασούλη

Μοιάζει να έχει ανοίξει διάλογο με το καλοκαίρι και τους ήχους του: φλοίσβος, άνεμος, παραδοσιακά τραγούδια, ανάμεικτα με ψηφιακούς και αναλογικούς ήχους. Παράδειγμα, στο πρότζεκτ που δουλεύει, αποδόμησε και ξανασυνέθεσε με αγάπη και χιούμορ τον «Ικαριώτικο». Τώρα ετοιμάζει τη μουσική για την παράσταση «Νησί του Πάσχα» σε σκηνοθεσία Λύσανδρου Σπετσιέρη. Θα παρουσιαστεί από αρχές Φλεβάρη για 10 παραστάσεις στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννη και θα είναι επί σκηνής, αλληλεπιδρώντας μουσικά με τους ηθοποιούς. Επίσης γράφει μουσική για την παράσταση «Ο θρίαμβος του έρωτα» του Μαριβώ, που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στο θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία Κ. Μαραβέλια. -Γ.Ν.


Γιωργής Τσουρής

©Θανάσης Καρατζάς

Κατάγεται από την Κύπρο, είναι ηθοποιός και τραγουδοποιός, έχει σπουδάσει όμως και Φιλολογία. Το χιούμορ του είναι έξυπνο, ο λόγος του ωραίος, η φωνή του κελαρυστή κι έχει μεγάλο χάρισμα σε όλες του τις τέχνες. Θεωρεί ότι είναι «παιδί της γενιάς του», ότι απευθύνεται στην εποχή του και  δηλώνει ευτυχής με τα επαγγελματικά του βήματα. Εμείς τον ακούμε στο YouTube και τον παρακολουθούμε στο θέατρο – ο «Χαρτοπόλεμος», στον οποίο έπαιζε, έσκισε και ακούστηκε σε όλη την Αθήνα γι’ αυτό και ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο στο Μικρό Γκλόρια. Αυτές τις μέρες θα τον δεις να παίζει στο «Πέερ Γκυντ», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, ενώ στις 9/1 θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια στο Άλικο στου Ψυρρή. - Η.Π.


Hand & Leg

Τo δίδυμο μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο. Μπάσο, τύμπανα, φωνές, φύση που βουλιάζει στο τσιμέντο δημιουργώντας κρητικό θόρυβο. «Κάνοντας θόρυβο στο σπίτι και γυρνώντας βίντεο στην ταράτσα, ενοχλούσαμε τους γείτονες – μας πετούσαν στην κυριολεξία κρεμμύδια. Ουσιαστικά μ’ αυτό τον τρόπο γεννήθηκε όλος ο δίσκος. Η Slovenly Recordings αμέσως ενδιαφέρθηκε κι έτσι ηχογραφήθηκε αυτό το τερατόμορφο μωρό που κυκλοφορεί σε βινύλιο». Παράλληλα με τη μουσική επιμελούνται οι ίδιοι και το εικαστικό κομμάτι, όπως artwork, ακρυλικά σε χαρτί και καμβά, γλυπτά και μάσκες που χρησιμοποιούν στις perfomances. Έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας –μόλις τον Οκτώβρη στη Νέα Υόρκη– και το 2018 θα πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη με πρώτη στάση τη Γερμανία. «Ήδη δουλεύουμε καινούργια πράγματα για τον δεύτερο δίσκο, που μας σφίγγει το λαιμό με μαύρο απαλό ύφασμα». -Φ.Δ.


Raphael Danillo

©Θανάσης Καρατζάς

Ηχητικό βαριετέ! Γιατί τα πιο free style και groove style σετ που μπορεί να ακούσει κάποιος στην Αθήνα, ναι, είναι τα δικά του. Από την ντίσκο το γυρίζει σε χάουζ, από φανκ το ρολάρει σε κομψή ελεκτρόνικα και από την τροπικάλια κούμπια για πότε μιξάρει αγνή παλιά ή φρέσκια νεοσόουλ, χαμπάρι δεν παίρνεις. Με γονίδια που ενώνουν δυο ηπείρους –μάνα Κολομβιανή και πατέρας Έλληνας– ο Ντανίλο σκρολάρει σε όλη την παλέτα της νέας μουσικής. Τον ακούμε στην «Εφημερίδα Ath», γωνία Σίνα με Βησσαρίωνος: και κάθε που αλλάζει ήχους στα ντεκ, λέμε δόξα τον world party Θεό, επιτέλους ένας δισκοπαίκτης που σολάρει χωρίς να… φοβού. Αναμένουμε και τους δικούς του ήχους, μιας και σπουδάζοντας πιάνο στο Ωδείο Αθηνών αλλά και μηχανική μουσικής, αρμονίας και παραγωγής δίπλα στον μετρ Σεραφείμ Τσοτσώνη, είναι θέμα χρόνου στα επόμενα σετ του και στην ερώτηση «τι παίζεις, φίλε;» η απάντηση να είναι «κάτι δικά μου», κυριολεκτικά! Κρατήστε κι αυτό: έχει γράψει μουσική  για το ντοκιμαντέρ «Poena», ισπανικής παραγωγής, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. -Στ.Τσ.


Άγγελος Σπηλιόπουλος

©Θανάσης Καρατζάς

Σύντομα αστεία (one-liners), λογοπαίγνια, σουρεαλιστικοί συνειρμοί και παρατηρήσεις διακρίνουν το στιλ αυτού του ανερχόμενου standup κωμικού. Φέτος ξεκίνησε να παρουσιάζει –σταθερά– παραστάσεις, αλλά και τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη στην παράσταση «Πάμε να τ’ αλλάξουμε», όπου παρουσιάζει το πρώτο του half-hour special (έως τέλος Δεκεμβρίου). Επίσης, συμμετείχε πρώτη φορά στο «Standup for U» για τη Unicef στο Θέατρο Βέμπο. «Ανέλαβα τη ζόρικη ευθύνη του να ανοίγω τις παραστάσεις και να κάνω το κοινό να γελάσει από το μηδέν. Αυτό με βελτίωσε πολύ, καθώς στις δύσκολες συνθήκες βλέπεις τι λειτουργεί και τι όχι στο κείμενό σου». Αυτόν τον Μάιο θα παρουσιάσει το πρώτο draft από την πρώτη του σόλο παράσταση στο Athens Comedy Festival. -Φ.Δ.


Θραξ Πανκc

Αυτοσυστήνονται με το μότο: «Και αστίλα και χωριατίλα, και κουλτούρα και Σεπουλτούρα, και ευχή και κατάρα». Ένα υψηλής ενέργειας τρίο από την Ορεστιάδα που συνδυάζει την παγανιστική μουσική παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης με την punk/stoner αισθητική, ενώνοντας τα πανηγύρια με τις ροκ συναυλίες. Οι Θραξ Πανκc είναι κυρίως ένα συγκρότημα για live, γι’ αυτό και ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια» περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις. Αν σου αρέσουν οι Gogol Bordello, οι Dropkick Murphys, οι Locomondo, θα βρεις και στους Θραξ Πανκc κάτι που σε αφορά. -Μ.Μ.


FlokosH

Κινείται πια μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και ενώ παλιότερα ξενύχταγε παίζοντας videogames (από εκείνη την εποχή προέρχεται και το ψευδώνυμο του καθώς είναι το ίδιο που χρησιμοποιούσε ως gamer), τώρα ξενυχτάει γράφοντας μουσική. Ένα ηλεκτρονικό σάουντρακ για τις μεγάλες πόλεις, με δυστοπικούς ήχους και καλά κρυμμένο λυρισμό, είναι το μουσικό περιβάλλον στο οποίο κινείται ο 20άχρονος FlokosH και η πιο πρόσφατη κυκλοφορία που αποτυπώνει την μουσική του άποψη, είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του «Everlong 13str». -Μ.Μ.