Πολιτισμος

Βαΐου, Γιοχάλας, Ρωπαΐτου, Φύσσας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Συζήτηση στο πλαίσιο της έκθεσης «#NeapolisAthina: Χώροι, μνήμες και παρόν»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
neapolis_athina.jpg
eae

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «#NeapolisAthina: Χώροι, μνήμες και παρόν» γίνεται απόψε Τρίτη βράδυ στην  Ελληνοαμερικάνικη  Ένωση, στο πλαίσιο της έκθεσης «#NeapolisAthina: και τώρα και τότε».

Λεπτομερέστερα, η εκδήλωση πραγματοποιείται απόψε Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7.30, στο θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης (Μασσαλίας 22, Νεάπολη Αθήνας). Συμμετέχουν οι συγγραφείς κ. Ζωή Βαΐου και κ. Θανάσης Γιοχάλας, η λαογράφος κ. Ζωή Ρωπαΐτου, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και συνεργάτης της «AV» Δημήτρης Φύσσας  (που συντονίζει κιόλας), η ιστορικός Τέχνης - επιμελήτρια της έκθεσης κ. Λουΐζα Καραπιδάκη και καλλιτέχνες της έκθεσης.

Ο δυο πρώτοι  θ΄ αναφερθούν σε γεγονότα της Νεάπολης από το 1856 μέχρι το 1939, η τρίτη  θ΄ αφηγηθεί  στις δικές της διαδρομές της μέσα στη συγκεκριμένη γειτονιά, ενώ ο τέταρτος θα παρουσιάσει την προσωπική του Νεάπολη (τοπωνύμια,  κινηματογράφοι, η ίδια η Ένωση κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση, που παρουσιάζεται στις γκαλερί της Ένωσης μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, γίνεται για τα 60 συνεχή χρόνια λειτουργίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.