Πολιτισμος

Θέατρο Τέχνης vs Διονύσης Σαββόπουλος

Το ναυάγιο μιας παράστασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40276-85783.JPG

Ήταν από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις του καλοκαιριού ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διονύση Σαββόπουλου (Θέατρο Ακροπόλ) και του Θεάτρου Τέχνης. Τελικά το επιχείρημα ναυάγησε με πρώτο το Θέατρο Τέχνης να στέλνει ανακοίνωση λήξης της συνεργασίας και μετά ν’ ακολουθεί με ανακοίνωση ο Διονύσης Σαββόπουλος.

«Το Θέατρο Τέχνης, προ τριμήνου, δέχτηκε μια πρόταση από τον Διονύση Σαββόπουλο να ανεβάσει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε δική του σκηνοθεσία και σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ.

Αφού συμφωνήθηκαν οι καλλιτεχνικοί και οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, το Θέατρο Τέχνης μαζί με το Θέατρο Ακροπόλ, κατέθεσαν πρόταση στο Ελληνικό Φεστιβάλ , στις 6 Φεβρουαρίου 2013 , για τη συγκεκριμένη παραγωγή

Όμως από τότε, και ενώ το Θέατρο Ακροπόλ αποδέχτηκε τους οικονομικούς όρους που έθεσε το Θέατρο Τέχνης, ο κύριος Σαββόπουλος από την έναρξη της συνεργασίας, προχώρησε σε μια σειρά αθετήσεων και συμπεριφορών στις οποίες το Θέατρο Τέχνης δεν μπορεί να συναινέσει.

Κατά συνέπεια το Θέατρο Τέχνης αποσύρεται από την συγκεκριμένη συμπαραγωγή».

Θέατρο Τέχνης

«Είναι αλήθεια ότι από καιρό συζητούμε με το Θέατρο Τέχνης, την ιδέα μου για το ανέβασμα του Αριστοφανικού «Πλούτου». Με τον συνήθη ενθουσιασμό του ξεκινήματος, καταθέσαμε σχετική αίτηση στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η συνεργασία μας όμως κατά την διάρκεια των προβών δεν φάνηκε να οδηγεί, δυστυχώς, σε κάποιο ουσιαστικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και δεν θα ήταν νομίζω σωστό να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του Θεάτρου Τέχνης για διακοσμητικούς μόνον λόγους. Έθεσα αυτό τον προβληματισμό μου στους ανθρώπους του Θεάτρου Τέχνης και τους άφησα να το σκεφτούν. Αντί άλλης απαντήσεως εκ μέρους τους, διαβάζω τώρα στο διαδίκτυο την βαρύγδουπη ανακοίνωση αποχώρησής τους. Είναι η δεύτερη φορά που ναυαγεί συνεργασία μου με το Θέατρο Τέχνης.

Ελπίζω την τρίτη φορά να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Διονύσης Σαββόπουλος

Δ.Μ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.