Πολιτισμος

Τα ΕΛΤΑ τιμούν τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο

Τέσσερις σπουδαίες κινηματογραφικές δημιουργίες σε σειρά γραμματοσήμων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «Ελληνικός Βραβευμένος Κινηματογράφος» κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) από την Δευτέρα 22 Απριλίου.

Την σειρά επιμελήθηκε η Θεανώ Βενιέρη και συμπεριλαμβάνει τις ταινίες: «Ο θίασος» (1974-1975) και «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ο δράκος» (1956), του Νίκου Κούνδουρου και «Ηλέκτρα» (1962), του Μιχάλη Κακογιάννη. Πρόκειται για τέσσερις σπουδαίες κινηματογραφικές δημιουργίες οι οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ.

Στο δελτίο Τύπου τους, τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον Νίκο Κούνδουρο, την οικογένεια Θόδωρου Αγγελόπουλου, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και τον κύριο Γιάννη Σολδάτο, για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και πολύτιμων πληροφοριών, που διευκόλυναν σημαντικά την έκδοση της σειράς.

Η φιλοτελική μνεία στο ελληνικό σινεμά φιλοδοξεί να υπενθυμίσει το ρόλο του κινηματογράφου ως μέσο διεθνούς ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού, που με σαφώς υποδεέστερα μέσα και υποδομές κατάφερε να χαρίσει αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, αναδεικνύοντας σημαντικούς σκηνοθέτες, σεναριογράφους, συνθέτες και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Όλα τα προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού –100 38 Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

n

n

n

n