Πολιτισμος

Τα ΕΛΤΑ τιμούν τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο

Τέσσερις σπουδαίες κινηματογραφικές δημιουργίες σε σειρά γραμματοσήμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39561-84536.jpg

Νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «Ελληνικός Βραβευμένος Κινηματογράφος» κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) από την Δευτέρα 22 Απριλίου.

Την σειρά επιμελήθηκε η Θεανώ Βενιέρη και συμπεριλαμβάνει τις ταινίες: «Ο θίασος» (1974-1975) και «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ο δράκος» (1956), του Νίκου Κούνδουρου και «Ηλέκτρα» (1962), του Μιχάλη Κακογιάννη. Πρόκειται για τέσσερις σπουδαίες κινηματογραφικές δημιουργίες οι οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ.

Στο δελτίο Τύπου τους, τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον Νίκο Κούνδουρο, την οικογένεια Θόδωρου Αγγελόπουλου, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και τον κύριο Γιάννη Σολδάτο, για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και πολύτιμων πληροφοριών, που διευκόλυναν σημαντικά την έκδοση της σειράς.

Η φιλοτελική μνεία στο ελληνικό σινεμά φιλοδοξεί να υπενθυμίσει το ρόλο του κινηματογράφου ως μέσο διεθνούς ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού, που με σαφώς υποδεέστερα μέσα και υποδομές κατάφερε να χαρίσει αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, αναδεικνύοντας σημαντικούς σκηνοθέτες, σεναριογράφους, συνθέτες και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Όλα τα προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού –100 38 Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.