Πολιτισμος

Μία μαγική πτήση πάνω από το Σαν Φρανσίσκο

Υπέροχο βίντεο σε υψηλή ανάλυση

Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mία ονειρική πτήση πάνω από όλο το Bay στην Καλιφόρνια και τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία. Από τη γέφυρα Golden Gate βρίσκεσαι να πετάς πανοραμικά επάνω από το «καταραμένο» νησάκι του Alcatraz, να κάνεις χαμηλές βουτιές προς το λιμάνι της πόλης κι από εκεί πάλι ψηλά, να περνάς ξυστά επάνω από τις κορυφές από τους ουρανοξύστες στο City. Καταπράσινες πλαγιές, χιλιόμετρα ακτής, άγρια βράχια και ξαφνικά ένα νυχτερινό Σαν Φρανσίσκο, με τα εκατομμύρια φώτα του να ταξιδεύουν αργά μέσα στο σκοτάδι.

Η virtual αυτή πτήση γυρίστηκε από την εταιρία Teton Gravity Research που ειδικεύεται στα action sports αλλά και στη δραστηριοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος (μέλος της οργάνωσης 1 Percent for the Planet).

Το βίντεο γυρίστηκε σε υψηλή ανάλυση 4K/"Ultra-HD," και πρόκειται για το πρώτο γύρισμα της νέας γυροσκοπικής κάμερας RED Epic: GSS C520. Πρόκειται για ένα φορητό 5αξονικό σύστημα στο οποίο βρίσκονται προσαρμοσμένες κορυφαίες κινηματογραφικές κάμερες διαφόρων ειδών, όπως η Epic και η Sony F55, και το οποίο μάλιστα, μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε επόμενη τεχνολογική εξέλιξη στις κάμερες.


Directed by: Todd Jones

Aerial DP: Carston Bell

First AC: Brian Wulf

Editor: Blake Campbell

Produced by: Teton Gravity Research

Music: "Nero" by Two Steps From Hell

Περισσότερα: TetonGravity.com