Πολιτισμος

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Χορν και Μερκούρη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα θεατρικά βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» που αφορούν την καλύτερη ερμηνεία νέων ηθοποιών της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»:

Αλέξανδρος Μαυρόπουλος για το ρόλο του Νίκου στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη... Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Αργύρης Πανταζάρας για το ρόλο του Μίμη στον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη... Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Παναγιώτης Καλαντζής για το ρόλο του Μπομπ στον «Αµερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάµετ, σκηνοθεσία Δηµήτρη Τάρλοου ...«Πορεία».

Χάρης Φραγκούλης για το ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου... «Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες».

Γιώργος Χριστοδούλου για το ρόλο του Ερωτόκριτου, στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού... «Ακροπόλ».

Οι υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»:

Νεφέλη Κουρή για τον ρόλο της μικρής Αρετούσας στο έργο του Βιτσένζτου Κορνάρου «Ερωτόκριτος», σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού...θέατρο Ακροπόλ.

Ηρώ Μπέζου για την συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Βόυτσεκ», σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη...Απλό θέατρο.

Λένα Παπαληγούρα για την συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα», σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη...Εθνικό Θέατρο.

Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της Ζωής στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση», σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι... Θέατρο του Νέου Κόσμου.