Πολιτισμος

Από αδέσποτος γάτος - κινηματογραφικός αστέρας (video - εικόνες)

Ταξιδεύει με αεροπλάνο σε πρώτη θέση, έχει τους δικούς τους σωματοφύλακες, τους “Bobbyguards”, λογαριασμούς σε Twitter, Facebook  και YouTube pages

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340621-708455.jpg

 Ο λόγος για το γάτο με το τιγρέ πορτοκαλί τρίχωμα, που πρωταγωνιστεί στην ταινία “A Street Cat Named Bob” (Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ) του Καναδού σκηνοθέτη Ρότζερ Σπότισγουντ, με πρωταγωνιστή τον Λουκ Τρεντγουέι.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του άστεγου, τοξικομανή πλανόδιου μουσικού, Τζέιμς Μπόουεν, η ζωή του οποίου άλλαξε όταν γνώρισε έναν τιγρέ πορτοκαλί γάτο, τον Μπομπ.

Πώς επιλέχθηκε όμως ο συγκεκριμένος γάτος για το ρόλο; Μήπως έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ότι δεν ήταν παρά ένας αδέσποτος λονδρέζος γάτος;

Οι παραγωγοί είχαν δέκα ειδικά εκπαιδευμένους γάτους, οι οποίοι ταξίδεψαν από τον Καναδά στο Λονδίνο για να τον ντουμπλάρουν. Όμως οι γάτοι αυτοί αποδείχθηκαν φοβιτσιάρηδες όταν έπρεπε να κάνουν γυρίσματα στο Λονδίνο τη νύχτα. Έτσι ο Μπομπ εμφανίστηκε στην ταινία παίζοντας τον εαυτό του, με τη βοήθεια του Τζέιμς, του πραγματικού πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Ο σκηνοθέτης Ρότζερ Σπότισγουντ εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με τον Μπομπ, ώστε εμφανίζεται στις περισσότερες σκηνές της ταινίας.

«Ο Μπομπ έχει τόσο πολλούς θαυμαστές, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη γάτα» ανέφερε ο Τρεντγουέι σε δηλώσεις του στον Τύπο της Αυστραλίας, με αφορμή την προβολή της ταινίας στη χώρα. «Όταν βρισκόμαστε σε κάποια εκδήλωση, ο κόσμος προσπαθεί να τον αγγίξει... Δεν είναι άγαλμα, όμως. Είναι ζωντανό πλάσμα. Όταν μας πλησιάζουν στο δρόμο και με ρωτούν αν μπορούν να τον χαϊδέψουν, απαντώ: Λοιπόν, να δούμε αν θέλει».

Μεταξύ των θαυμαστών του είναι και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δούκα του Κέιμπριτζ, η οποία παρακολούθησε την ταινία. «Φαίνεται ότι της άρεσε η ταινία» είπε ο Τρεντγουέι, «περισσότερο, όμως, έδειξε ενδιαφέρον για τον Μπομπ με τον οποίο φωτογραφήθηκε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.