Πολιτισμος

10o Greek Cult Film Festival

O Νίκος Τριανταφυλλίδης θυμάται τα προηγούμενα

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 

10o Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου ΤRAILER από gagarin205

Αυτό είναι το, όπως πάντα, απολαυστικό τρέιλερ για το φετινό Cult Festival που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στη φυσική του έδρα, το Gagarin 205. Μια γιορτή που δοξάζει «το παχύ έντερο του ελληνικού σινεμά», όπως το έχει χαρακτηρίσει ο σινεκριτικός Γιάννης Ζουμπουλάκης και φέτος φιλοξενεί – μεταξύ άλλων - νυν βουλευτές και βουλευτίνες (στο ειδικό section «Θυμάμαι τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι), τέως εφηβικά είδωλα (γεια σου Κρις Σφέτα), ταπεινούς καρατερίστες (μεγάλε Κώστα Τσάκωνα) και επιφυλάσσει το ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς για τον σπουδαίο Σταυρό Τσιώλη. Περισσότερα όμως για το πρόγραμμα και τις ειδικές ενότητες του τετραημέρου (16-19/2) θα βρείτε στο site του φεστιβάλ.

Εμείς ζητήσαμε από τον ‘Mr. Gagarin’ Νίκο Τριανταφυλλίδη να θυμηθεί μερικά στιγμιότυπα από τα προηγούμενα χρόνια. Εκείνος έβαλε τίτλο…

«ΣΟΥΓΚΛΑΚΟ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ!!!»

image

O γίγαντας της πάλης και του σινεμά Απόστολος Σουγκλάκος κάνει σαν μικρό παιδί καθώς αποθεώνεται από το πλήθος κατά τη διάρκεια της βράβευσης του.


image

Μετά από αναζήτηση χρόνων εντοπίζουμε, επιτέλους, την πιο αισθαντική γυναίκα που πέρασε ποτέ από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την μυθική Τίνα Σπάθη.


image

«Λαέ του σουτιέν και της κυλότας, είμαστε ακόμη εδώ, όρθιοι!». Η οδός Λιοσίων κλείνει κυριολεκτικά από τον κόσμο, από το Gagarin μέχρι την Αγίου Μελετίου. Ο δάσκαλος Κώστας Γκουσγκούνης εμφανίζεται από παρακείμενο μπαλκόνι για να χαιρετήσει τα πλήθη που τον επευφημούν. Ευηπόληπτοι μεσήλικες συμπολίτες μας κάνουν ντου και... ξηλώνουν την πόρτα του venue προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση!


n

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης με leather look κάνει... stage diving αλα Iggy Pop αφήνοντας τους θεατούς άφωνους κατά την διάρκεια της πανυγηρικής του live εμφάνισης.


 image

H Cicciolina ανεβάζει τους θεατές στην σκηνή του Gagarin 205. Οι πιο πολλοί επιστρέφουν στην θέση τους ημίγυμνοι.


n

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006 πεθαίνει ξαφνικά ο Απόστολος Σουγκλάκος και έκτοτε τίποτα δεν πια το ίδιο.


 image

Στη χιονισμένη Αθήνα προσγειώνεται η Samantha Fox και η ντισκομπάλα του Gagarin 205 στριφογυρνάει πάνω από την χιονισμένη πόλη.


 image

«Ο Γυιός του Τσάλυ» προβάλλεται για πρώτη φορά στο άναυδο αθηναϊκό κοινό. Ο Φαίδων Γεωργίτσης ως λευκός δούκας με το άσπρο κουστούμι του πυροβολεί ασταμάτητα με τα μπινελίκια του γκρεμίζοντας όλες τις πολιτικές ορθότητες.


image

Ο Στηβ Ντούζος παρακολοθεί μαζί με το κοινό την «χαμένη» βιντεοταινία του «Οι Μπάτσοι Πουλάνε την Ηρωίνη νο 2». Μου εκμυστηρεύεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως από τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας δεν θυμάται απολύτως τίποτα.


image

 Ο Τόνυ Σφήνος φτάνει με... λιμουζίνα στο Gagarin 205 με τις θαυμάστριές του να παραληρούν στα πεζοδρόμια. Στο ντουέτο του με τον Τέρη Χρυσό ραγίσαν τα πατώματα.


Greek Cult Film Festival, 16-19/2 @ Gagarin 205 (Λιοσίων, 205). Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου €10