Πολιτισμος

«Για πάντα Φρίντα Κάλο» στην Βενεζουέλα (εικόνες, video)

50 γυναίκες εκθέτουν έργα τους προ τιμήν της μαχητικής και σημαντικότερης ζωγράφου του Μεξικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135540-309560.jpg

Έκθεση προς τιμήν της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο διοργανώνεται σε γκαλερί του Καράκας, φιλοξενώντας έργα από 50 γυναίκες καλλιτέχνες της Βενεζουέλας.

Η έκθεση έχει τίτλο «Για πάντα Φρίντα» και φιλοξενείται στη γκαλερί τέχνης «Φλόριντα», με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από τη γέννηση της Κάλο. Η φήμη της Κάλο έχει αυξηθεί στην Βενεζουέλα, ιδίως την τελευταία δεκαετία, και είναι κυρίως διάσημη για τα αυτο-πορτρέτα της, την απεικόνιση των εμπειριών της και τις απεικονίσεις γυναικείων μορφών.

image

image

image

«Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένες καλλιτέχνιδες, καθώς και ερασιτέχνιδες, όλες εκπρόσωποι της χώρας μας και όλες γυναίκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για το όραμά τους για την Φρίντα, με ελεύθερο τρόπο», δήλωσε η Μίρλα Σότο, επιμελήτρια της έκθεσης, στο Reuters.

image

Η ζωή της Κάλο καθορίστηκε από την υγεία της και τις θυελλώδεις σχέσεις, μεταξύ των οποίων με τον Λέων Τρότσκι και τη χορεύτρια Ζοζεφίν Μπέικερ. Πέθανε το 1954 σε ηλικία 47 ετών, ενώ η ζωή της ήταν γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Ήταν παντρεμένη με τον τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mirla Soto (@sotoarte) στις Ιούλ 31, 2016, 2:59μμ PDT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.