Πολιτισμος

Ο Banksy ζωγραφίζει όταν τα παιδιά Δημοτικού στο Μπρίστολ κάνουν διακοπές (εικόνες)

Το «ευχαριστώ» του καλλιτέχνη στο σχολείο που έδωσε το όνομά του σε κτίριο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα δωράκι έκπληξη άφησε ο γνωστός-άγνωστος καλλιτέχνης Banksy για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Μπριτζ Φαρμ στο Μπρίστολ της Βρετανίας. Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε σε έναν από τους τοίχους του σχολείου ένα κοριτσάκι που παίζει με μια ρόδα αμαξιού που έχει πάρει φωτιά. Οι γραμμές του Banksy σε αυτό το γκράφιτι παραπέμπουν σε παιδική ζωγραφιά.

image

Σύμφωνα με τον Independent, ο καλλιτέχνης ήθελε να ευχαριστήσει το Δημοτικό επειδή έδωσε το όνομά του σε ένα από τα κτίριά του. Μόνο που, τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές, δεν είχαν ιδέα για το δώρο και βρέθηκαν προ (ευχάριστης) εκπλήξεως όταν επέστρεψαν στο σχολείο μετά τις διακοπές.

image

Ο διευθυντής του σχολείου, Τζεφ Μέισον, περιέγραψε το έργο ως «εμπνευσμένο και φιλόδοξο», ενώ πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να το πουλήσει αλλά να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση για τις μελλοντικές γενεές.

image

Ο Banksy είχε αφήσει το παρακάτω γράμμα δίπλα στη τοιχογραφία για τα παιδιά του σχολείου: «Σας ευχαριστώ για το γράμμα σας και για το ότι δώσατε σε ένα κτίριο το όνομά μου. Παρακαλώ δεχτείτε αυτή την εικόνα. Αν δεν σας αρέσει, είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε πράγματα, είμαι σίγουρος πως οι δάσκαλοί σας δεν θα έχουν αντίρρηση. Να θυμάστε: είναι πάντα πιο εύκολο να ζητάς συγγνώμη από το να παίρνεις άδεια. Με πολλή αγάπη, Banksy».