- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα
Μετά τη χθεσινή «χλιαρή» τοποθέτηση του Βερολίνου
Tετ α τετ με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, είχε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της Άγκυρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα, κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έδειξε στον Γερμανό καγκελάριο τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.
Συζήτησαν επίσης για την στήριξη στην Ουκρανία, και για την ενεργειακή κρίση. Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται στον απόηχο και της χθεσινής «χλιαρής» τοποθέτησης του Βερολίνου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν σημείωσε ότι το Βερολίνο «παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις» και απηύθυνε έκκληση «να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο» μεταξύ των δύο πλευρών. Παρέπεμψε, επίσης, σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή», ενώ είχε απευθύνει έκκληση «προς τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν». Η κ. Χόφμαν, παρά τις ερωτήσεις σχετικά με το σε ποιον από τους δύο ηγέτες απευθύνεται, επέμεινε να παραπέμπει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δήλωσε ότι «οι λέξεις δεν χρειάζονται εξήγηση και εξακολουθούν να ισχύουν».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.